Смажена яловичина з йоркширським пудингом
(покроковий рецепт з фото)
Ростбіф і йоркширський пудинг, напевно, найвідоміші англійські страви після овсянкі.Готовіть їх зовсім не так складно, як здається на перший погляд. І сьогодні я представляю вам такий рецепт.
Великий шматок яловичини, який запікається в духовці - ось що таке англійський ростбіф. Ступінь його прожарювання може бути різною, все залежить від вашого смаку. Традиційно ростбіф подають з пудингом і овочами. Пропоную вам рецепт приготування ростбіфа з йоркширським пудингом для великої компанії. Процес вимагає уваги, адже м'ясо періодично треба поливати соками, інакше воно буде сухим і несмачним. Та й пудинг вимагає уваги, запікається він досить швидко. Особливо, якщо готувати ви його будете в невеликих формах. Форми для пудингу краще розігріти, і вже в гарячі наливати тісто. Готуємо?
- Яловичина з ребрами - 3-4 кілограм
- Сіль - 1 Ст. Ложка(2 щіпки - для пудингу, інше - для ростбіфу)
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка(1 щіпка - для пудингу, інше - для м'яса)
- Сухі трави - 1 Чайна ложка (суміш - чебрець, розмарин, базилік)
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 2-3 штук
- Борошно - 0, 5 склянки
Змішуємо сіль, перець і сухі трави.
М'ясо миємо, перевіряємо на наявність дрібних кісток і підсушують паперовими серветками.
Посипаємо м'ясо сумішшю з солі і спецій.
Посипаємо з усіх боків, краще навіть втирати спеції в м'ясо. Розігріваємо духовку до 250 градусів, ставимо м'ясо запікатися хвилин на 20-25. Потім знижуємо температуру в духовці до 170-180 градусів і запікаємо блюдо до готовності (годину 2, 5). Кожні 20-30 хвилин м'ясо треба поливати соком, який виділяється при запіканні.
Хв 30 до того, як наше м'ясо буде готове, можна починати готувати пудинг. Збиваємо яйця з молоком, додаємо сіль і перець, потроху додаємо борошно.
Форми для запікання пудингу змащуємо гарячим жиром або рослинним маслом, наливаємо в них тісто на 1/3. Запікаємо в гарячій духовці хвилин 20-30.