Яблучний пиріг з пудингом
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, кожен в житті пробував яблучний пиріг і пудинг. Але давайте спробуємо об'єднати два цих чудових страви і приготувати відмінний пиріг, який стане справжньою окрасою чайного столу.
Пиріг виходить великий, ситний і довго залишається м'яким. Зауважу, що використання шоколадного пудингу, як варіант. Використовуйте на свій смак. Інші зміни краще не вносити в рецепт.
- Яблука - 4-5 штук
- Молоко - 550 мілілітрів(100 мл. - в тісто, 450 мл. - для пудингу)
- Масло рослинне - 80 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка(+ 4 ст.Л. В пудинг)
- Пудинг шоколадний - 1 штука
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Какао порошок - 1, 5 чайних ложки
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Почніть з приготування пудингу. В 200 мл. Молока розчиніть сухий пудинг.
Решта 250 мл. Налейте в сотейник, додайте 4 ст.Л. Цукру і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Введіть розведений пудинг і проваріть до загустіння.
Зніміть з вогню. Закрийте плівкою і поставте охолоджуватися.
Приготуйте тісто. У чаші збийте яйця з цукром в пишну піну.
100 мл. Молока змішайте з рослинним маслом і вилийте в яєчну суміш. Ще раз збийте.
Додайте борошно з розпушувачем. Розмішайте до однорідного стану.
Увімкніть духовку на 180 градусів. Візьміть широку форму з бортиками. Застелите харчової папером. Викладіть 2/3 випробування деталей.
У час, що залишився тісто додайте какао. Розмішайте.
У хаотичному порядку розподіліть тісто з какао на білому тесті.
Яблука очистіть від шкірки і насінної коробочки. Наріжте часточками.
Ложкою викладіть пудинг, роблячи поглиблення в тесті.
Розкладіть пна тісто яблучні дольки, вдавлюючи в тісто.
Поставте пиріг в розігріту духовку і випікайте 40-45 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною паличкою.
Поставте пиріг в розігріту духовку і випікайте 40-45 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною паличкою.
Готовий пиріг дістаньте з духовки. Злегка охолодити.
Перекладіть на дошку або блюдо. Повністю охолодіть і подавайте до столу.
Смачного!