Рецепт Смажена свинина на сковороді фото

Смажена свинина на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Звичайна смажена свинина на сковороді здається трохи нудною? Тоді пропоную вашій увазі простий, але вельми цікавий рецепт.

Безумовно, смажена свинина на сковороді - це улюблене багатьма блюдо. Урізноманітнити звичний рецепт можна за допомогою невеликих секретів.


  • Свинина - 300-400 грам
  • Оливкова олія - 3-4 чайних ложок
  • Гілочка чебрецю - 1-2 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Мед - 1-2 чайних ложок (по бажанню)
  • Бальзамічний оцет - 1-2 чайних ложок
  • Помідори - 150 грам (ідеально підійдуть черрі)
смажена свинина на сковороді - фото крок 1
1. Рецепт приготування смаженої свинини на сковороді слід почати з маринування м'яса. Спершу його необхідно вимити під холодною проточною водою і просушити. Потім нарізати порційними шматочками. Посолити і поперчити за смаком, побризкати лимонним соком і за бажанням додати трохи меду. Залишити свинину в маринаді на 25-30 хвилин. По закінченні цього часу відправити в сковороду оливкова олія (можна замінити соняшниковим) і покласти гілочку чебрецю. За смаком також можна додати 1-2 зубчики часнику.
смажена свинина на сковороді - фото крок 2
2. Коли масло прогрілося і всотало запахами, чебрець акуратно дістати і залишити на паперовому рушнику. У сковороду відправити свинину.
смажена свинина на сковороді - фото крок 3
3. На середньому вогні смажити м'ясо до золотистої скоринки. Можна накрити кришкою. Потім перевернути і обсмажити з другої сторони. Коли м'ясо добре прожариться, його можна знімати і відставити убік на деякий час. Щоб зберегти його температуру, можна загорнути його в фольгу.
смажена свинина на сковороді - фото крок 4
4. У гаряче масло додати помідори. Найкраще використовувати помідори черрі.
смажена свинина на сковороді - фото крок 5
5. Помідори акуратно перемішувати, щоб зберегти їх цілісність. Додати бальзамічний оцет і при бажанні спеції. Обсмажувати на сковороді 5-7 хвилин.
смажена свинина на сковороді - фото крок 6
6. Коли помідори готові, саме час діставати м'ясо і готувати страву до подачі. Також тут можна використовувати і гілочку чебрецю, яка обсмажувалася в маслі. Ось так, в найкоротші терміни і з мінімальними зусиллями смажена свинина на сковороді в домашніх умовах може перетворитися в блюдо ресторанного рівня.

Схожі рецепти