Смажена свинина на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Звичайна смажена свинина на сковороді здається трохи нудною? Тоді пропоную вашій увазі простий, але вельми цікавий рецепт.
Безумовно, смажена свинина на сковороді - це улюблене багатьма блюдо. Урізноманітнити звичний рецепт можна за допомогою невеликих секретів.
- Свинина - 300-400 грам
- Оливкова олія - 3-4 чайних ложок
- Гілочка чебрецю - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Мед - 1-2 чайних ложок (по бажанню)
- Бальзамічний оцет - 1-2 чайних ложок
- Помідори - 150 грам (ідеально підійдуть черрі)
1. Рецепт приготування смаженої свинини на сковороді слід почати з маринування м'яса. Спершу його необхідно вимити під холодною проточною водою і просушити. Потім нарізати порційними шматочками. Посолити і поперчити за смаком, побризкати лимонним соком і за бажанням додати трохи меду. Залишити свинину в маринаді на 25-30 хвилин. По закінченні цього часу відправити в сковороду оливкова олія (можна замінити соняшниковим) і покласти гілочку чебрецю. За смаком також можна додати 1-2 зубчики часнику.
2. Коли масло прогрілося і всотало запахами, чебрець акуратно дістати і залишити на паперовому рушнику. У сковороду відправити свинину.
3. На середньому вогні смажити м'ясо до золотистої скоринки. Можна накрити кришкою. Потім перевернути і обсмажити з другої сторони. Коли м'ясо добре прожариться, його можна знімати і відставити убік на деякий час. Щоб зберегти його температуру, можна загорнути його в фольгу.
4. У гаряче масло додати помідори. Найкраще використовувати помідори черрі.
5. Помідори акуратно перемішувати, щоб зберегти їх цілісність. Додати бальзамічний оцет і при бажанні спеції. Обсмажувати на сковороді 5-7 хвилин.
6. Коли помідори готові, саме час діставати м'ясо і готувати страву до подачі. Також тут можна використовувати і гілочку чебрецю, яка обсмажувалася в маслі. Ось так, в найкоротші терміни і з мінімальними зусиллями смажена свинина на сковороді в домашніх умовах може перетворитися в блюдо ресторанного рівня.