Свинина (відбивна, смажена на сковороді в клярі)
(покроковий рецепт з фото)
Швидкий і ситний обід у вигляді свинячої відбивної припаде до смаку всім м'ясоїдам. На гарнір до такого м'яса можна зробити салат зі свіжих овочів або приготувати будь-яку кашу. Все просто і легко.
Отже, подивіться, як приготувати свинину (відбивну, смажену на сковороді в клярі). Цю страву можна приготувати досить швидко. Але у мене вийшло 12 відбивних, так що смажити довелося довго. А взагалі це класичний варіант приготування відбивних, з яким впорається будь-яка господиня.
- Свинина - 500 грам (вирізка)
- Яйця - 3 штуки
- Сир - 50 грам
- Майонез - 100 грам
- Борошно - 2-3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 50 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Я дуже люблю готувати відбивні зі свинячої вирізки. Іноді беру і шию, якщо хочеться більш соковитого м'яса. Завдяки клярі відбивні виходять дивно ніжними і м'якими.
2. Нарізаємо м'ясо на шматочки товщиною не більше 1 см. Солити і приправляти будемо перед відправкою в кляр. А ще краще все спеції додати в сам кляр.
3. Відбиваємо м'ясо з обох сторін кухонним молотком. Зазвичай з кілограма вирізки у мене виходить близько 12 відбивних.
4. Тепер робимо кляр: збиваємо яйця зі спеціями, сіллю і майонезом. Не обов'язково користуватися міксером, це можна зробити і звичайним віночком.
5. Поступово всипаємо борошно і збиваємо до стану густої сметани. В кінці додаємо тертий сир і перемішуємо до однорідного стану.
6. Вмочуємо відбивні з обох сторін в клярі і відправляємо на сковороду. Смажимо їх на рослинній олії на середньому вогні з двох сторін до красивої коричневої скоринки.
7. От і все! Так швидко можна приготувати апетитне і ситне другу страву. Поки смажаться відбивні, я зазвичай готую гарнір або роблю овочевий салат.