Рецепт Смажена кета фото

Смажена кета
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви

Часто в ресторанах йдуть на обман: змінюють дорогий лосось і форель на дешеву кету. Тому я скептично ставлюся до таких страв і не переплачую. А вдома цю рибу готую з задоволенням!

Наприклад, недавно я дізналася про те, як приготувати смажену кету. Краще не перемудрувати з таким філе і просто зробити його корочку золотистої. А решту роль на себе візьмуть приправи. На гарнір підійде спаржа, овочеве пюре або рис. Тільки не додавайте гостроти, адже сюди ідеально підходять вершкові соуси.

  • Катані, філе - 2-3 штук
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Прованські трави - 1 Ст. Ложка
  • Морська сіль - 1 Чайна ложка
  • Часник гранульований - 0, 5 чайних ложки
  • Цибулевий порошок - 0, 5 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 1 штука
  • Sparzha - 450 грам
  • Часник - 2 зубчики
смажена кета - фото крок 1
Підготуйте суміш приправ. Для цього змішайте сіль, перець, прованські трави, цибульний порошок і гранульований часник.
смажена кета - фото крок 2
Натріть рибне філе сумішшю приправ і відставте.
смажена кета - фото крок 3
Приготуйте гарнір. Деко застеліть фольгою. Викладіть спаржу. Посипте її подрібненим часником, перцем і сіллю, і збризніть ложкою олії. Надішліть спаржу в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
смажена кета - фото крок 4
В цей час на сковороді розігрійте масло. Викладіть в нього кету.
смажена кета - фото крок 5
Обсмажуйте кету по 3 хвилини з кожного боку.
смажена кета - фото крок 6
Подавайте рибу зі спаржею, окропивши лимонним соком. Ресторанне страва готова! Смачного!

Схожі рецепти