Смажена кета
(покроковий рецепт з фото)
Часто в ресторанах йдуть на обман: змінюють дорогий лосось і форель на дешеву кету. Тому я скептично ставлюся до таких страв і не переплачую. А вдома цю рибу готую з задоволенням!
Наприклад, недавно я дізналася про те, як приготувати смажену кету. Краще не перемудрувати з таким філе і просто зробити його корочку золотистої. А решту роль на себе візьмуть приправи. На гарнір підійде спаржа, овочеве пюре або рис. Тільки не додавайте гостроти, адже сюди ідеально підходять вершкові соуси.
- Катані, філе - 2-3 штук
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Прованські трави - 1 Ст. Ложка
- Морська сіль - 1 Чайна ложка
- Часник гранульований - 0, 5 чайних ложки
- Цибулевий порошок - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1 штука
- Sparzha - 450 грам
- Часник - 2 зубчики
Підготуйте суміш приправ. Для цього змішайте сіль, перець, прованські трави, цибульний порошок і гранульований часник.
Натріть рибне філе сумішшю приправ і відставте.
Приготуйте гарнір. Деко застеліть фольгою. Викладіть спаржу. Посипте її подрібненим часником, перцем і сіллю, і збризніть ложкою олії. Надішліть спаржу в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
В цей час на сковороді розігрійте масло. Викладіть в нього кету.
Обсмажуйте кету по 3 хвилини з кожного боку.
Подавайте рибу зі спаржею, окропивши лимонним соком. Ресторанне страва готова! Смачного!