Рецепт Кета під соусом фото

Кета під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня
Риба та морепродукти, Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Соуси, Сметанний соус

Страви з кети - це завжди неперевершено смачно і дуже апетитно! В даному випадку кета запікається з креветками, лимоном і спеціями під пікантним сметанним соусом і сирною скоринкою. Спробуйте!

Приготуємо кету під соусом в домашніх умовах. Найкраще використовувати стейки кети, які можна придбати в будь-якому маркеті. Креветки я використовував оскільки-остільки, просто валялися відварені, і я вирішив їх додати. Потрібно визнати, що смак страви вони не зіпсували, додавши йому нових фарб. Вдалого приготування!

  • Катані - 4-5 штук (стейки)
  • Оливки - За смаком
  • Лимон - 3 часточки
  • Крем - 200 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 10 грам
  • Креветки відварні - За смаком (по бажанню)
  • Сіль і перець - За смаком
  • Сир твердий - 70 грам
кета під соусом - фото крок 1
Розповідаю, як приготувати кету під соусом. Для початку стейки кети промиваємо і очищаємо від шкіри.
кета під соусом - фото крок 2
На сковороді розтопіть вершкове масло, засипте борошно і перемішайте, поки не загусне.
кета під соусом - фото крок 3
Додайте сметану і спеції. Перемішайте і готуйте, поки не загусне, 2-3 хвилини.
кета під соусом - фото крок 4
Зніміть соус з вогню.
кета під соусом - фото крок 5
Викладаємо рибні стейки в форму для випічки. Зверху кладемо очищені креветки. Присипаємо сіллю і перцем за смаком.
кета під соусом - фото крок 6
Кладемо кілька часточок лимона і порізані оливки.
кета під соусом - фото крок 7
Вливаємо сметанний соус, рівномірно розподіляємо його по поверхні.
кета під соусом - фото крок 8
Запікаємо страву в духовці 40 хвилин, температура 200 градусів. Для 5-6 хвилин до готовності присипаємо рибу тертим сиром, після чого повертаємо її в духовку.
кета під соусом - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти