Кета під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Страви з кети - це завжди неперевершено смачно і дуже апетитно! В даному випадку кета запікається з креветками, лимоном і спеціями під пікантним сметанним соусом і сирною скоринкою. Спробуйте!
Приготуємо кету під соусом в домашніх умовах. Найкраще використовувати стейки кети, які можна придбати в будь-якому маркеті. Креветки я використовував оскільки-остільки, просто валялися відварені, і я вирішив їх додати. Потрібно визнати, що смак страви вони не зіпсували, додавши йому нових фарб. Вдалого приготування!
- Катані - 4-5 штук (стейки)
- Оливки - За смаком
- Лимон - 3 часточки
- Крем - 200 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 10 грам
- Креветки відварні - За смаком (по бажанню)
- Сіль і перець - За смаком
- Сир твердий - 70 грам
Розповідаю, як приготувати кету під соусом. Для початку стейки кети промиваємо і очищаємо від шкіри.
На сковороді розтопіть вершкове масло, засипте борошно і перемішайте, поки не загусне.
Додайте сметану і спеції. Перемішайте і готуйте, поки не загусне, 2-3 хвилини.
Зніміть соус з вогню.
Викладаємо рибні стейки в форму для випічки. Зверху кладемо очищені креветки. Присипаємо сіллю і перцем за смаком.
Кладемо кілька часточок лимона і порізані оливки.
Вливаємо сметанний соус, рівномірно розподіляємо його по поверхні.
Запікаємо страву в духовці 40 хвилин, температура 200 градусів. Для 5-6 хвилин до готовності присипаємо рибу тертим сиром, після чого повертаємо її в духовку.
Смачного!