Рецепт Кета з брокколі фото

Кета з брокколі
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Часник , Брокколі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Свежеприготовленная рибка є відмінним джерелом вітамінів і поживних речовин, необхідних організму. Сьогодні пропоную варіант, як приготувати кету з брокколі. Нічого, крім користі!

Опис приготування:

Червона риба, звичайно, королівська натура. Що кета, що кижуч, що сьомга або форель - все це царські види, яких у вільному плаванні залишається з кожним роком менше. Якби не безжалісне забруднення навколишнього середовища в сукупності з безконтрольним виловом риби - не варта була б вона так дорого. До речі, Зараз все більше підробок червоної риби. Її і підфарбовують, і підколюють. Тому вибирайте бліді сорти. Вони більш натуральні.

  • Катані - 1 кілограм
  • Брокколі - 1 кілограм
  • Гірчичний - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 6 зубчиків
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
кета з брокколі - фото крок 1
Починаємо підготовку з соусу. Кладемо в миску гірчицю. Краще використовувати гірчицю домашнього приготування. Вона сильно відрізняється від магазинної в кращу сторону. Також можна доповісти за бажанням гірчичні зернятка. Часник дрібно рубаємо, або видавлюємо в чеснокодавке і кладемо в миску. Доповідаємо мед (краще рідкий). Солимо, перчим. Можна додати соєвого соусу або червоного вина.
кета з брокколі - фото крок 2
Взяла на ринку свіжу рибку. Свіжу, звичайно, умовно. Як ніяк, така рибка до нас в свіжому вигляді не дійде. Тільки на літаку реактивному якщо. Але все ж. Краще така, ніж консерви. Промиваю рибу зовні і всередині. У мене вона вже розібраний, без нутрощів і голови. Нарізаю рибку гострим широким ножем на акуратні шматочки. Обмазую її з усіх боків гірчично-медовим соусом і залишаю на деку на 15 хвилин.
кета з брокколі - фото крок 3
Беремо брокколі. Промиваємо під проточною водою. Ставимо воду в каструлі грітися на плиту. Поділяємо брокколі на суцвіття, кладемо в каструлю. Варимо овочі в підсоленій воді 30-40 хвилин на середньому вогні.
кета з брокколі - фото крок 4
Через 10-15 хвилин після того, як ми змастили рибу маринадом, ставимо її випікатися в духовку на 40 хвилин при 160-170 градусах. Протягом запікання можна рибку один раз перевернути. Готову брокколі дістаємо з окропу і обсушуємо в друшляку. Коли рибка запече, викладаємо шматочок на тарілку, а поруч з нею - суцвіття брокколі. Дуже вишукано і по-дієтично! Смачного!

Схожі рецепти