Кета смажена
(покроковий рецепт з фото)
Приготування смаженої риби - процес простий і швидкий. Смажена кета виходить дуже соковитою і ароматною, ідеально поєднується з будь-яким гарніром і чудово виглядає на столі!
До вашої уваги - простий рецепт приготування кети смаженої. Я використовував філе кети, спершу посолив і сбризнул соком лимона, потім вмочив в яйце і присипав кунжутом, обсмажити рибу з двох сторін. На гарнір підійде картопляне пюре або макарони. Хай щастить!
- Катані - 4 штуки (стейки)
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Кунжут - За смаком
1. Кету нарізаємо на стейки або використовуємо вже готові. Солимо і поливаємо лимонним соком.
2. Змішуємо яйце з сіллю в окремій широкій мисці. Ми залишаємо рибу на 10 хвилин маринуватися в солі і лимонному соці. Потім мачає рибу в яйце і кунжут. Обсмажуємо на рослинному маслі, виклавши рибу спочатку присипаної стороною. Перевертаємо рибу і смажимо з іншого боку.
3. При необхідності перевертаємо ще раз. Риба повинна рівномірно зготується з двох сторін. Смажиться риба в цілому хвилин 15-20. Готова риба буде розшаровуватися.
4. Подавайте кету зі свіжими овочами. Смачного!