Смажена капуста з морквою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Найшвидший гарячий гарнір з овочів, який ви можете подати з будь-яким м'ясним блюдом або птахом - смажена капуста. Він апетитний, ароматний і дуже смачний, особливо зі сметаною або майонезом.
Для приготування страви використовують середні та пізні сорти капусти, не дуже соковиті, але щільні. За бажанням ви можете її посмажити навіть без додавання моркви і цибулі, але з цими овочами смак страви тільки виграє! Смажену капусту подають із запеченою качкою, куркою, свининою і т.Д.
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Морква - 1 штука (середня)
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Білокачанну капусту звільніть від верхніх захисних листя. Відріжте необхідну частину від вилка і наріжте її. Це потрібно зробити заздалегідь, щоб не підгоріла овочева нарізка потім.
Очистіть ріпчасту цибулю і моркву від шкірки, промийте у воді і натріть моркву на тертці, а половину цибулі наріжте півкільцями. Прогрійте на плиті сковороду з рослинним маслом, зменшіть нагрів до середнього і викладіть нарізки цибулі і моркви. Обжарьте до румяности.
Через 3-4 хвилини додайте нарізку капусти і відразу ж її присолите, перемішайте. Завдяки солі капуста випустить сік і відразу ж стане м'якше.
Смажте з перемішуванням приблизно 5-7 хвилин до рум'яності капустяної нарізки. Нагрівання не повинен бути сильним, щоб блюдо не підгоріло.
Готову смажену капусту викладіть на тарілку і подайте до столу теплою, можна додати сметану будь жирності.