Рецепт Смажена капуста з морквою і цибулею фото

Смажена капуста з морквою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Морква , Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 15 хв.

Найшвидший гарячий гарнір з овочів, який ви можете подати з будь-яким м'ясним блюдом або птахом - смажена капуста. Він апетитний, ароматний і дуже смачний, особливо зі сметаною або майонезом.

Опис приготування:

Для приготування страви використовують середні та пізні сорти капусти, не дуже соковиті, але щільні. За бажанням ви можете її посмажити навіть без додавання моркви і цибулі, але з цими овочами смак страви тільки виграє! Смажену капусту подають із запеченою качкою, куркою, свининою і т.Д.

  • Капуста білокачанна - 300 грам
  • Морква - 1 штука (середня)
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
  • Масло рослинне - 40 мілілітрів
  • Сіль - 2 щіпки
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
смажена капуста з морквою і цибулею - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
смажена капуста з морквою і цибулею - фото крок 2
Білокачанну капусту звільніть від верхніх захисних листя. Відріжте необхідну частину від вилка і наріжте її. Це потрібно зробити заздалегідь, щоб не підгоріла овочева нарізка потім.
смажена капуста з морквою і цибулею - фото крок 3
Очистіть ріпчасту цибулю і моркву від шкірки, промийте у воді і натріть моркву на тертці, а половину цибулі наріжте півкільцями. Прогрійте на плиті сковороду з рослинним маслом, зменшіть нагрів до середнього і викладіть нарізки цибулі і моркви. Обжарьте до румяности.
смажена капуста з морквою і цибулею - фото крок 4
Через 3-4 хвилини додайте нарізку капусти і відразу ж її присолите, перемішайте. Завдяки солі капуста випустить сік і відразу ж стане м'якше.
смажена капуста з морквою і цибулею - фото крок 5
Смажте з перемішуванням приблизно 5-7 хвилин до рум'яності капустяної нарізки. Нагрівання не повинен бути сильним, щоб блюдо не підгоріло.
смажена капуста з морквою і цибулею - фото крок 6
Готову смажену капусту викладіть на тарілку і подайте до столу теплою, можна додати сметану будь жирності.

Схожі рецепти