Смажена капуста з морквою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 15 хв.
Найшвидший гарячий гарнір з овочів, який ви можете подати з будь-яким м'ясним блюдом або птахом - смажена капуста. Він апетитний, ароматний і дуже смачний, особливо зі сметаною або майонезом.
Опис приготування:
Для приготування страви використовують середні та пізні сорти капусти, не дуже соковиті, але щільні. За бажанням ви можете її посмажити навіть без додавання моркви і цибулі, але з цими овочами смак страви тільки виграє! Смажену капусту подають із запеченою качкою, куркою, свининою і т.Д.
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Морква - 1 штука (середня)
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Білокачанну капусту звільніть від верхніх захисних листя. Відріжте необхідну частину від вилка і наріжте її. Це потрібно зробити заздалегідь, щоб не підгоріла овочева нарізка потім.
Очистіть ріпчасту цибулю і моркву від шкірки, промийте у воді і натріть моркву на тертці, а половину цибулі наріжте півкільцями. Прогрійте на плиті сковороду з рослинним маслом, зменшіть нагрів до середнього і викладіть нарізки цибулі і моркви. Обжарьте до румяности.
Через 3-4 хвилини додайте нарізку капусти і відразу ж її присолите, перемішайте. Завдяки солі капуста випустить сік і відразу ж стане м'якше.
Смажте з перемішуванням приблизно 5-7 хвилин до рум'яності капустяної нарізки. Нагрівання не повинен бути сильним, щоб блюдо не підгоріло.
Готову смажену капусту викладіть на тарілку і подайте до столу теплою, можна додати сметану будь жирності.