Смажена картопля з цибулею і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Ситна, смачна і нескладна в приготуванні смажена картопля з цибулею і морквою в домашніх умовах - відмінна ідея для обіду або вечері без клопоту.
Цей рецепт приготування смаженої картоплі з цибулею і морквою може стати як основним повноцінним стравою, так і гарніром до м'яса або риби, наприклад. Подавати до столу можна доповнивши улюбленими спеціями або соусом, наприклад. Це дуже апетитно і зовсім нескладно.
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Часник - За смаком
- Пір'я зеленої цибулі - 2-3 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Ось такий скромний і доступний набір інгредієнтів, який увійде в цей простий рецепт смаженої картоплі з цибулею і морквою. При бажанні ви можете взяти також 1 головку ріпчастої цибулі.
2. Очистіть вимитий картоплю і опустіть в дуже холодну воду. Можна додати кілька шматочків льоду, наприклад. Це дозволить картоплі залишатися хрусткою.
3. Наріжте тонкою соломкою картоплю і попередньо очищену моркву. Лук вимийте і теж подрібніть.
4. Часник можна подрібнити ножем або пропустити через прес. Нарізані брусочки опускайте в воду, поки займаєтеся іншими овочами. На сковороді розігрійте олію як слід. Викладіть спочатку часник, обсмажте 1-2 хвилини, потім додайте моркву і ще через пару хвилин картопля.
5. Смажена картопля з цибулею і морквою в домашніх умовах може готуватися від 7-10 до 30 хвилин, в залежності від товщини брусків і бажаного ступеня засмажені. В кінці процесу посоліть як слід, додайте перець або інші спеції за смаком, присипте цибулею.