Маринована капуста з цибулею і морквою
(покроковий рецепт з фото)
В пошуках швидкого і простого рецепту маринованої капусти з цибулею і морквою? вважайте, ви його знайшли! Цибуля надає аромат, а морква - хрусткі властивості. Ідеальна компанія в одній страві зібралася!
Розповім вам, як приготувати мариновану капусту з цибулею і морквою. Виходить дуже смачно і соковито, рекомендую! Такий рецепт особливо сподобається любителям класики, адже в цій страві взагалі немає ніяких спецій і хімічних приправ, тільки натуральні продукти. Спробуйте і ви, рекомендую!
- Капуста - 1 штука (велика)
- Морква - 1 штука (велика або дві невеликі)
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - 2 Ст. Ложки (з 3 літра води)
- Цукор - 0.5 склянки (на трехлитровую банку)
- Оцет - 0.5 склянки
1. Для маринаду змішаємо сіль і цукор, заливаємо водою (в розрахунку на трилітрову банку) і ставимо на вогонь. Як закипить - знімаємо з вогню і додамо оцет.
2. Капусту, цибулю і моркву дрібно шаткуємо. Заливаємо розсолом і перемішаємо. Капуста повинна бути повністю в маринаді.
3. Тепер ставимо овочі під гніт і нехай стоять при кімнатній температурі приблизно 6-7 годин. Гнітом може виступати банку або миска, наповнена водою.
4. Якщо залишите на більший час, смак буде ставати все більш концентрованим, так що саме ви контролюєте, наскільки сильну капуста вийде.