Маринована капуста з морквою і буряком
(покроковий рецепт з фото)
Капуста виходить просто чудовою: злегка гострою, хрусткою і красивою. Зберігається вона в холодильнику всю зиму.
На мій погляд, немає краще закуски, ніж квашена капуста! Приготуйте маринад. Поріжте моркву, буряк і капусту. Складіть в ємність всі овочі (шарами), додайте запашний перець і маринад. Залиште під пресом на 5-6 днів в прохолодному місці. Потім капусту можна подати на стіл або прибрати в холодильник для більш тривалого зберігання. Смачного!
- Капуста білокачанна - 2 кілограма
- Морква - 2 штуки
- Буряк - 2 штуки
- Часник - 10 зубчиків
- Перець духмяний - За смаком
- Вода - 15 літрів
- Цукор - 1 Склянка
- Оцет - 1 Склянка
- Сіль - 3 Ст. Ложки
Доведіть воду до кипіння, додайте цукор, оцет і сіль. Перемішайте і охолодіть.
Очистіть і поріжте моркву і буряк. Також очистіть часник.
Головку капусти розріжте на великі шматки.
У ємність для маринування складіть капусту, зверху - інші овочі та запашний перець за смаком. Залийте маринадом, придавите пресом і залиште на 5-6 днів. Потім капусту можна перекласти в банку і прибрати на зберігання в холодильник. Ну і, звичайно ж, подавати можна на стіл в якості закуски.