Рецепт Маринована капуста з морквою і буряком фото

Маринована капуста з морквою і буряком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Капуста, Морква
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Капуста виходить просто чудовою: злегка гострою, хрусткою і красивою. Зберігається вона в холодильнику всю зиму.

На мій погляд, немає краще закуски, ніж квашена капуста! Приготуйте маринад. Поріжте моркву, буряк і капусту. Складіть в ємність всі овочі (шарами), додайте запашний перець і маринад. Залиште під пресом на 5-6 днів в прохолодному місці. Потім капусту можна подати на стіл або прибрати в холодильник для більш тривалого зберігання. Смачного!

  • Капуста білокачанна - 2 кілограма
  • Морква - 2 штуки
  • Буряк - 2 штуки
  • Часник - 10 зубчиків
  • Перець духмяний - За смаком
  • Вода - 15 літрів
  • Цукор - 1 Склянка
  • Оцет - 1 Склянка
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
маринована капуста з морквою і буряком - фото крок 1
Доведіть воду до кипіння, додайте цукор, оцет і сіль. Перемішайте і охолодіть.
маринована капуста з морквою і буряком - фото крок 2
Очистіть і поріжте моркву і буряк. Також очистіть часник.
маринована капуста з морквою і буряком - фото крок 3
Головку капусти розріжте на великі шматки.
маринована капуста з морквою і буряком - фото крок 4
У ємність для маринування складіть капусту, зверху - інші овочі та запашний перець за смаком. Залийте маринадом, придавите пресом і залиште на 5-6 днів. Потім капусту можна перекласти в банку і прибрати на зберігання в холодильник. Ну і, звичайно ж, подавати можна на стіл в якості закуски.

Схожі рецепти