Рецепт Маринована капуста з буряком і морквою фото

Маринована капуста з буряком і морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Капуста , Морква
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація , Маринування
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.

Цю заготовку можна назвати як асорті, так і салатом. Відкриваєш баночку, зливаєш маринад - і готово!

Опис приготування:

Поріжте овочі. Розкладіть по банкам шарами. Додайте спеції, лавровий лист. Налийте kipyashtim marinadom, маслом, закатати. Якщо збираєтеся їсти капусту відразу, тоді накрийте банки поліетиленовими кришками.

  • Капуста - 1, 5 кілограма
  • Буряк - 1-2 штук (залежить від розміру: якщо буряк велика, то вистачить однієї)
  • Морква - 1-2 штук
  • Часник - За смаком
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Вода - 1 літр
  • Оцет 9% - 150 мілілітрів
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Перець горошком або коріандр - За смаком
маринована капуста з буряком і морквою - фото крок 1
Підготуємо продукти і спеції.
маринована капуста з буряком і морквою - фото крок 2
Ріжемо моркву і буряк тонко соломкою, можете скористатися теркою квадратної великої. Капусту потрібно порізати на квадрати.
маринована капуста з буряком і морквою - фото крок 3
Беремо стерильну баночку. Укладаємо в неї шарами овочі, чергуючи в будь-якому порядку. Так як капусти більше, то почніть шари з неї.
маринована капуста з буряком і морквою - фото крок 4
Зваріть маринад. Для цього доводимо воду з сіллю і цукром до кипіння. Вимикаємо. Вливаємо оцет. Готовий маринадом заливаємо в банки з овочами. Зверху кожної банки наливаємо по парі столових ложок олії.
маринована капуста з буряком і морквою - фото крок 5
Закручуємо стерильними кришками. Перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження. Через 5-7 днів капуста буде готова до вживання. Зберігатися вона може всю зиму.

Схожі рецепти