Маринована капуста з буряком і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Цю заготовку можна назвати як асорті, так і салатом. Відкриваєш баночку, зливаєш маринад - і готово!
Поріжте овочі. Розкладіть по банкам шарами. Додайте спеції, лавровий лист. Налийте kipyashtim marinadom, маслом, закатати. Якщо збираєтеся їсти капусту відразу, тоді накрийте банки поліетиленовими кришками.
- Капуста - 1, 5 кілограма
- Буряк - 1-2 штук (залежить від розміру: якщо буряк велика, то вистачить однієї)
- Морква - 1-2 штук
- Часник - За смаком
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Вода - 1 літр
- Оцет 9% - 150 мілілітрів
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець горошком або коріандр - За смаком
Підготуємо продукти і спеції.
Ріжемо моркву і буряк тонко соломкою, можете скористатися теркою квадратної великої. Капусту потрібно порізати на квадрати.
Беремо стерильну баночку. Укладаємо в неї шарами овочі, чергуючи в будь-якому порядку. Так як капусти більше, то почніть шари з неї.
Зваріть маринад. Для цього доводимо воду з сіллю і цукром до кипіння. Вимикаємо. Вливаємо оцет. Готовий маринадом заливаємо в банки з овочами. Зверху кожної банки наливаємо по парі столових ложок олії.
Закручуємо стерильними кришками. Перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження. Через 5-7 днів капуста буде готова до вживання. Зберігатися вона може всю зиму.