Смакота з фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна лівійська закуска, яка точно порадує вас. Її можна приготувати в духовці або на сковороді у великій кількості рослинного масла. Розповім, як приготувати смакоту з фаршу.
Фарш в цій страві використовується для начинки, можна взяти м'ясний фарш або рибний, а якщо ви прихильник вегетаріанської кухні, тоді замініть його овочевою начинкою. Якщо любите більш корисну їжу, тоді запечіть блюдо в духовці. Подавайте закуску відразу з будь-яким соусом або почекайте до охолодження.
- Картопля - 4 штуки
- Рослинна олія - За смаком
- Фарш із яловичини - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Часник - 1 зубчик
- Чилі - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком (мелена кориця, імбир, чорний перець)
- Яйця - 3 штуки
- Панірувальні сухарі - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 4 Ст. Ложки
1. Очистіть і подрібніть цибулю, часник, петрушку, чилі. У сковороді розтопіть вершкове масло і викладіть фарш, обсмажуйте 10 хвилин, потім влийте воду, додайте овочі, зелень. Готуйте все 20 хвилин під закритою кришкою, потім зніміть кришку і готуйте ще 10 хвилин. Перекладіть вміст сковороди в тарілку, додайте 3 ложки панірувальних сухарів і збите яйце, а також всі спеції, перемішайте.
2. В окрему миску вбийте курячі яйця і розмішайте, ще в одну миску додайте сухарі і борошно, перемішайте.
3. Очистіть картоплю і вимийте її, наріжте тонкими пластинками. На одну пластинку викладіть трохи начинки і накрийте іншою. Виходять невеликі бутерброди.
4. Занурте кожен картопляний бутерброд спершу в сухарі з борошном, потім в яйце.
5. Потім занурте у збите яйце.
6. Розігрійте сковороду з великою кількістю рослинного масла, викладіть картопляну закуску і обсмажуйте до готовності.
7. Закуску перекладіть на серветку, щоб вбрався зайвий жир, а потім подавайте до столу з будь-яким соусом, в холодному або гарячому вигляді.