Вишневий пиріг (просто смакота!)
(покроковий рецепт з фото)
Подруга недавно розповіла, як приготувати вишневий пиріг (просто смакота! ) - дивовижне частування до чашечки чаю або кави. Ви можете використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди.
Плюс вишневого пирога в том, що вам не буде потрібно багато продуктів для його приготування. Але є кілька секретів, які допоможуть вам спекти неймовірно смачний пиріг: відкиньте вишню на друшляк і дайте зайвої соку стекти, щоб начинка не вийшла дуже вологою; також візьміть якісне вершкове масло, так воно краще зіб'ється міксером. Крім того, замість вишні можна використовувати інші ягоди: наприклад, черешню, чорницю або малину.
- Вершкове масло - 80 грам
- Борошно - 270 грам
- Цукор - 180 грам
- Вишня - 400 грам
- Молоко - 80 мілілітрів
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Ваніль - За смаком
1. Вершкове масло збийте міксером до білого кольору. Не виключаю міксер, додайте яйце і цукор. Додайте молоко кімнатної температури і ваніль. Знову збийте.
2. Додайте просіяне борошно, розпушувач і сіль, перемішайте до однорідності. Форму змастіть рослинною олією і вилийте в неї тісто. Розрівняйте тісто в формі і викладіть ягоди.
3. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Повністю остудіть пиріг. Смачного!