Смачний заварний крем
(покроковий рецепт з фото)
Напевно ви хочете дізнатися, як приготувати смачний заварний крем в домашніх умовах, адже такий ніжний і солодкий крем відмінно підходить як для тістечок, булочок і кексів, так і для тортів.
Заварний крем, мабуть, можна назвати самим простим у приготуванні: нічого складного і зайвого. Приготувати такий крем можна з інгредієнтів, які завжди під рукою, всього за 30 хвилин. Найкраще заварний крем використовувати в якості начинки для булочок, пиріжків і десертів, а також для прошарку коржів. Після охолодження крем густіє, тому не лякайтеся, якщо під час приготування здасться, що він занадто рідкий.
- Молоко - 350 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
- Жовток - 2 штуки
- Ванілін - 1 За смаком
1. Жовтки розітріть з цукром до однорідності, додайте кукурудзяний крохмаль і перемішайте до однорідності. У кілька етапів додайте закипіле молоко, постійно помішуючи (трохи молока залиште в сотейнику).
2. Сотейник з молоком поставте на невеликий вогонь, додайте тонкою цівкою желтково-молочну суміш і доведіть до кипіння, постійно помішуючи масу.
3. Коли крем закипить і загусне, приберіть сотейник з плити. Додайте ванілін і добре перемішайте. Повністю остудіть крем. Смачного!