Смачний суп-пюре
(покроковий рецепт з фото)
У спекотні літні дні холодні супи стають просто обов'язковими! Кілька днів тому дізналася рецепт холодного картопляного супу, цей смачний суп-пюре вам сподобається, розповім, як його приготувати.
Картопляні супи-пюре готуються легко і швидко, виходять апетитними і ситними. Щоб урізноманітнити такий суп, ви можете додати вершки, розмарин, морепродукти або рибу, шматочки обсмаженого хрусткого бекону або м'яса, плавлений або твердий сир.
Отже, дивіться, як приготувати смачний суп-пюре.
- Картопля - 500 грам
- Перець болгарський - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Картоплю і цибулю почистіть і промийте під холодною проточною водою. Ріпчасту цибулю наріжте скибочками і обсмажте в товстостінній каструлі в невеликій кількості оливкової олії.
Додайте картоплю, нарізаний дрібними кубиками, і обсмажуйте всі разом 2 хвилини.
Влийте воду, додайте трохи солі.
Накрийте каструлю кришкою і варіть 20 хвилин, поки картопля не почне розвалюватися. Якщо необхідно, додайте трохи теплої води. Збийте суп за допомогою погружного блендера, приправте сіллю, чорним перцем і відставте поки в сторону.
Болгарський солодкий перець почистіть, видаливши плодоніжки, насіння, внутрішні перегородки, і наріжте дрібними кубиками. На пательні, в оливковій олії, обсмажте зубчик часнику, додайте нарізаний перець і трохи солі.
Готуйте 5-10 хвилин, перемішуючи, поки перець не обсмажити.
Подайте холодний картопляний суп-пюре порційно, додавши по 1-2 ст. L. Обсмаженого болгарського перцю.