Дуже смачний гороховий суп з копченими реберцями
(покроковий рецепт з фото)
Для багатьох смак цього першого блюда асоціюється з дитинством. Наваристий гороховий суп найкраще поєднується з копченими ребрами та сухариками. Це ситне і смачне блюдо для сімейного обіду.
Хочу висвітлити деякі моменти, як приготувати гороховий суп з копченими реберцями. Обов'язково замочіть горох мінімум на 5 годин. Якщо у вас немає стільки часу, в каструлю з водою додайте 0, 5 чайної ложки соди.
Копченості можна вибрати будь-які, але мені подобаються реберця.
Суп виходить наваристим, ароматним і дуже апетитним!
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 5 штук
- Горох - 300 грам
- Ребра - 500 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - 1 щіпка
- Зелень - 0, 5 пучка
- Лавровий лист - 2 штуки
1. Помийте і залийте горох великою кількістю води, залиште його так на ніч. Після цього знову промийте під проточною холодною водою і пересипте в друшляк, щоб стекла вода.
2. У п'ятилітрову каструлю перекладіть горох, поставте його на плиту. Хв 20 він повинен зваритися. Під час кипіння обов'язково знімайте піну.
3. Картоплю порізати кубиками і залийте водою. Цибуля наріжте великими кубиками, морквину - половинками кружечків.
4. На розігріту сковорідку відправте лук, але не засмажувати його. Через пару хвилин додайте моркву і трохи протушкувати на повільному вогні.
5. Наріжте копчені ребра на смужки. Додайте їх до зажарки, щоб вони злегка обсмажити з обох сторін.
6. Коли горох зварився, відправте в каструлю картоплю, лавровий лист і чорний перець горошок. Додати сіль.
7. Коли картопля зварилася, відправте в суп засмажку з овочів і ребер. Варіть ще хвилин 10.
8. Для приготування сухариків наріжте кубиками несвіжий батон, просушіть його в духовці до появи красивого золотистого кольору.
9. Подається гороховий суп з сухариками і зеленню. Смачного!