Суп гороховий з копченими реберцями
(покроковий рецепт з фото)
Цей суп знають і люблять багато. Гороховий суп виходить наваристим і ароматним, а в поєднанні з копченими реберцями - так взагалі смакота!
А в якості родзинки тут присутній горіх нут!
Найпростіший рецепт приготування супу горохового з копченими реберцями. З інгредієнтів я використовував: морква, цибуля ріпчаста, свинячі реберця, горох, горіх горіх, олія соняшникова, картопля, зелень, сіль, перець і воду. Попередньо підготуйте горіхи нут, їх необхідно замочити на ніч у воді. Ту ж саму процедуру можна виконати і з горохом, якщо він занадто твердий.
К готовому супчику, рекомендую приготувати сухарики, при подачі просто присипте сухарики зверху разом із зеленню. Гарного дня!
- Горох - 1 Склянка
- Гайка - 1 Склянка
- Реберця свинячі - 8 штук
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень - 1 штука (пучок кропу і петрушки)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Вода - 2, 5 L
![суп гороховий з копченими реберцями - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/sup_gorohovii_s_kopchenimi_rebrishkami-116135.webp)
Нут замочіть на ніч у воді. Якщо потрібно - горох теж замочіть.
![суп гороховий з копченими реберцями - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/sup_gorohovii_s_kopchenimi_rebrishkami-116136.webp)
Відваріть нут в закипілої воді, варити 20-25 хвилин.
![суп гороховий з копченими реберцями - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/sup_gorohovii_s_kopchenimi_rebrishkami-116138.webp)
Морква нарізаємо кружечками, цибуля - кубиками.
![суп гороховий з копченими реберцями - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/sup_gorohovii_s_kopchenimi_rebrishkami-116139.webp)
Картоплю ріжемо кубиками.
![суп гороховий з копченими реберцями - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/sup_gorohovii_s_kopchenimi_rebrishkami-116141.webp)
Через 25 хвилин після нуту, кладемо в каструлю промитий горох.
![суп гороховий з копченими реберцями - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/sup_gorohovii_s_kopchenimi_rebrishkami-116142.webp)
Тепер додаємо копчені реберця, вогонь трохи вище середнього.
![суп гороховий з копченими реберцями - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/sup_gorohovii_s_kopchenimi_rebrishkami-116143.webp)
Коли горох буде майже готовим, додайте в суп картопля.
![суп гороховий з копченими реберцями - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/sup_gorohovii_s_kopchenimi_rebrishkami-116144.webp)
Приготуємо зажарку для супу. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і протушкувати моркву з цибулею під кришкою 3-4 хвилини.
![суп гороховий з копченими реберцями - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/sup_gorohovii_s_kopchenimi_rebrishkami-116146.webp)
Додайте зажарку в суп і через хвилину зніміть з плити. Даємо супу настоятися 10 хвилин.
![суп гороховий з копченими реберцями - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/sup_gorohovii_s_kopchenimi_rebrishkami-116148.webp)
Все готово! Розлийте суп по тарілках, зверху присипте зеленню і сухариками. Смачного!