Смачний плов з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати смачний плов з баранини, тоді не проходите мимо. Цей досить простий рецепт з покроковим описом процесу буде як не можна до речі.
Плов - улюбленець багатьох. Неймовірно насичений смак, ситне і апетитне блюдо, яке зовсім нескладно приготувати в домашніх умовах. Найкраще робити його в казані або в мультиварці, щоб рис вийшов розсипчастим, а м'ясо - ідеально ніжним.
- Баранина - 1 кілограм
- Цибулина - 2-3 штук
- Морква - 3 штуки
- Мал - 1 кілограм
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
1. Насамперед в казан налийте рослинне масло і поставте на вогонь розігріватися. Також ви можете використовувати сало або жир, наприклад. М'ясо вимийте, обсушити паперовим рушником і наріжте невеликими шматочками.
2. Викладіть його в казан і залиште на сильному вогні обсмажувати.
3. А тим часом очистіть і наріжте півкільцями цибулю.
4. Коли м'ясо з усіх боків обсмажити, додайте в казан лук.
5. Обсмажуйте цибулю до золотистого кольору.
6. Очистіть моркву і наріжте тонкою соломкою.
7. Викладіть моркву в казан і продовжуйте обсмажувати ще хвилин 10 на середньому вогні. Додайте трохи води, сіль і перець. Також за смаком можете додати часник. Гасіть м'ясо з овочами хвилин 20-25.
8. Промийте під проточною водою рис. Викладіть його акуратно в казан рівним шаром.
9. Додайте в казан воду (рівень води повинен бути вище рису на палець-півтора). Підсолити ще, додайте улюблені спеції. Накрийте кришкою, приберіть вогонь до мінімуму.
10. Томіть плов, поки рис не вбере в себе всю воду. Після зніміть з вогню, але залиште ще хвилин на 20 перед подачею, щоб він настоявся.
11. Перед подачею акуратно перемішайте плов. Смачного!