Плов з баранини на багатті
(покроковий рецепт з фото)
Цей простий рецепт плову з баранини на багатті нібито створений для весняних або осінніх виїздів на природу! Адже влітку його готувати жарко, а ось для зігріву, Щоб якісно закуски…з'їдається миттю!
Звичайно ж, сам по собі рецепт приготування плову з баранини на багатті досить простий, але в той же час незвичайний, - особисто я раніше на багатті могла робити тільки юшки (шашлики мені, як жінці, зрозуміла справа, ніхто не довірить). А тут натрапила на такий простий рецепт плову з баранини на багатті, - хіба можна було встояти? Так що тепер ми на дачі часто робимо таке блюдо. Аромат приголомшливий, рекомендую!
- Баранина - 1 кілограм
- Мал - 1 кілограм
- Цибуля - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Часник - 2 штуки
- Масло рослинне - 200 грам
- Спеції - За смаком
1. Вогонь розводимо десь середній, щоб язики полум'я злегка діставали до казана. Розпалює рослинне масло, і відправимо смажитися баранину.
2. Коли м'ясо покриється скоринкою, - додамо спочатку цибулю (перемішаємо), і через кілька хвилин, - і морквину соломкою.
3. Коли морква стане м'якою, - додамо очищені, але цілі головки часнику, спеції за смаком і заливаємо водою, щоб трохи покривала овочі.
4. Як закипить - додамо рис, не перемішується. Заливаємо водою, щоб покрила рис на два сантиметри зверху. Продовжуємо гасити. Вогонь поступово буде згасати, так і потрібно.
5. Приблизно через 40 хвилин вся вода вже вбереться рисом. Можна перемішати і подавати! Смачного!