Рецепт Шулюм з баранини на багатті фото

Шулюм з баранини на багатті
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо, Баранина
Дієтичне харчування
На вечерю, На природу
Супи

На Кавказі традиційною їжею пастухів є шулюм - наваристий і неймовірно смачний суп, приготований з баранини, овочів і зелені, на мій погляд, відмінне блюдо для виїзду на природу з друзями.

Не знаю як вам, а ось мені готувати на природі звичайний шашлик вже порядком набридло, адже хочеться чогось новенького і незвичайного, наприклад, зробити суп в казанку. І як раз для такого випадку у мене припасений простий рецепт шулюм з баранини на багатті, про це блюдо мені розповідала ще моя мама, вона з друзями готувала такий супчик в походах. Зробили шулюм і ми, він виявився неймовірно смачним, ситним і наваристим, а сам процес приготування був досить цікавий і захоплюючий, це вам не шашлик смажити. Так що якщо ви шукайте нову ідею для меню на природі, я можу поділитися з вами своїм рецептоком і розповісти, як зробити шулюм з баранини на багатті.

  • Баранина - 800-900 грам (м'якоть на кістці)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Помідор - 2-3 штук
  • Картопля - 4-5 штук
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Зелень свіжа - 80-100 грам (кріп, петрушка, Braai, базилік)
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Перець запашний горошком - 6-8 штук
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, зіра, мускатний горіх)
  • Сіль - За смаком
шулюм з баранини на багатті - фото крок 1
Для початку ми гарненько промиваємо м'ясо під проточною водою і нарізаємо його на досить великі шматки.
шулюм з баранини на багатті - фото крок 2
Потім викладаємо баранину в казанок, підвішуємо його над багаттям і обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору. Потім заливаємо баранину водою і чекаємо, поки вона закипить.
шулюм з баранини на багатті - фото крок 3
Коли баранина повариться хвилин 25-30, викладаємо в казанок нарізану півкільцями ріпчасту цибулю.
шулюм з баранини на багатті - фото крок 4
Нарізаємо помідори часточками.
шулюм з баранини на багатті - фото крок 5
І закидаємо їх до м'яса хвилин через 10 діяльність аеропортів, додаємо нарізану брусками болгарський перець, за бажанням можна закинути і нарізаний баклажан.
шулюм з баранини на багатті - фото крок 6
Нехай суп покипит ще хвилин 15-20, а ми тим часом почистимо картопельку, її потрібно розрізати на великі шматки, а можна покласти в казанок і цілу.
шулюм з баранини на багатті - фото крок 7
Відправляємо картопля в казанок, додаємо лавровий лист, запашний перець, сіль і спеції за смаком, варимо суп до готовності картоплі. За пару хвилин до кінця варіння, викладаємо в казанок подрібнену зелень і часник.
шулюм з баранини на багатті - фото крок 8
Знімаємо шулюм з вогню, накриваємо казанок кришкою і даємо супу хвилин 20 настоятися. Потім розливаємо його по тарілках і подаємо до столу з червоним вином. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти