Шулюм з баранини на багатті
(покроковий рецепт з фото)
На Кавказі традиційною їжею пастухів є шулюм - наваристий і неймовірно смачний суп, приготований з баранини, овочів і зелені, на мій погляд, відмінне блюдо для виїзду на природу з друзями.
Не знаю як вам, а ось мені готувати на природі звичайний шашлик вже порядком набридло, адже хочеться чогось новенького і незвичайного, наприклад, зробити суп в казанку. І як раз для такого випадку у мене припасений простий рецепт шулюм з баранини на багатті, про це блюдо мені розповідала ще моя мама, вона з друзями готувала такий супчик в походах. Зробили шулюм і ми, він виявився неймовірно смачним, ситним і наваристим, а сам процес приготування був досить цікавий і захоплюючий, це вам не шашлик смажити. Так що якщо ви шукайте нову ідею для меню на природі, я можу поділитися з вами своїм рецептоком і розповісти, як зробити шулюм з баранини на багатті.
- Баранина - 800-900 грам (м'якоть на кістці)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідор - 2-3 штук
- Картопля - 4-5 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Зелень свіжа - 80-100 грам (кріп, петрушка, Braai, базилік)
- Часник - 5-6 зубчиків
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець запашний горошком - 6-8 штук
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, зіра, мускатний горіх)
- Сіль - За смаком