Рецепт Плов на багатті фото

Плов на багатті
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Крупи, Мал
Рецепти для схуднення
На природу
Гарячі страви, Плов

Як же здорово зібратися з друзями або рідними на відкритому повітрі і влаштувати невеликий пікнік! А якщо між справою ще й приготувати смачний плов на вогнищі, тоді вечір точно вдасться на славу.

Я так люблю, коли вся наша велика компанія збирається на природі, і тут вже не важливо яка пора року і погода, в такі моменти це не зможе нам перешкодити добре відпочити. Ну і яке свято може бути без гарної і смачної їжі, і тут в справу вступає чудовий рецепт приготування плову на багатті, який дістався мені від моїх батьків. Інгредієнти тут вельми звичайні, як і в домашньому плові, але головне в цій справі - правильно розрахувати пропорції. А далі, в хорошій компанії і з душевною піснею, все піде як по маслу, оглянутися не встигнете, як аромат вашого смачного плову буде розноситися по всій окрузі. Цей чудовий плов стане чудовим приводів для того, щоб зібрати близьких вам людей всіх разом і влаштувати відмінний вечір з хорошою компанією. Так що починайте обдзвонювати друзів і родичів, а я поки розповім вам, як приготувати плов на вогнищі, так щоб всі залишилися задоволені і ситі.

  • Мал - 1 кілограм (тайський пропарений рис)
  • Баранина - 1 кілограм (м'ясо і ребра )
  • Морква - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 4-5 штук
  • Часник - 3-4 штук
  • Перець стручковий - 2-3 штук
  • Масло рослинне - 300 грам (замість масла можна використовувати сало)
  • Спеції - - За смаком (зіра і барбарису)
  • Сіль - - За смаком
плов на багатті - фото крок 1
Насамперед, нам необхідно підготувати продукти. Цим можна зайнятися, поки вогонь буде розгоратися. Нарізаємо м'ясо на невеликі кубики зі стороною близько 3 сантиметрів. Морква ріжемо соломкою, цибулю кільцями (одну головку треба залишити цілу). Рис кілька разів промиваємо під холодною водою, а потім повністю заливаємо водою і додаємо трохи солі.
плов на багатті - фото крок 2
Коли казан гарненько розігріється на багатті, починаємо витоплювати з сала жир або просто наливаємо в казан рослинна олія. Опускаємо в розпечене масло цілу головку цибулі. Смажимо її, поки вона не стане за кольором коричневої, потім виймаємо.
плов на багатті - фото крок 3
Тепер викладаємо в масло реберця і обсмажуємо їх на протязі 5 хвилин, помішуючи.
плов на багатті - фото крок 4
Перекладаємо обсмажені реберця на тарілку.
плов на багатті - фото крок 5
Тепер необхідно трохи почекати, поки з масла впоратися зайва волога. Потім викладаємо в казан нарізану цибулю і смажимо його до золотистого кольору. Додаємо до цибулі м'ясо і обсмажуємо його до рум'яної скоринки.
плов на багатті - фото крок 6
Коли м'ясо почне стає червонуватим, викладаємо в казан нарізану брусочками моркву.
плов на багатті - фото крок 7
Кілька хвилин морква не слід перемішувати, поки вона злегка не розм'якне від пара. Потім починаємо її обсмажувати, постійно помішуючи. Робимо це протягом 15-20 хвилин
плов на багатті - фото крок 8
Тепер додаємо по одній жмені зіри і барбарису, смажимо ще буквально хвилин. Потім вливаємо окріп так, щоб рідина накривала повністю м'ясо і солимо. Викладаємо реберця і цілі головки часнику. На слабкому вогні готуємо приблизно 40 хвилин.
плов на багатті - фото крок 9
Після закінчення часу розпалюємо вогонь на повну потужність і викладаємо в казан перець.
плов на багатті - фото крок 10
Тепер викладаємо рис і акуратно розрівнюємо його.
плов на багатті - фото крок 11
Обережно вливаємо окріп за допомогою ножа або шумівки так, щоб рідина була вище рису на 1, 5-2 см.
плов на багатті - фото крок 12
Робимо слабкий вогонь і готуємо плов під закритою кришкою приблизно 20-25 хвилин. При необхідності можна додати трохи води, а в кінці приготування посипати родзинками.
плов на багатті - фото крок 13
Готовий рис перемішуємо і подаємо на стіл. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти