Рецепт Плов на багатті зі свининою фото

Плов на багатті зі свининою
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Свинина, Крупи, Мал
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Це ароматне блюдо прийшло до нас із сонячного Узбекистану. Там плов у великій пошані, його вживають в їжу практично щодня. Самий "правильний" плов виходить на багатті в казанку.

Якщо вам стало цікаво, як приготувати плов на вогнищі зі свининою, то просто прочитайте цей рецепт. Він відмінно підійде для тих, хто любить збирати великі компанії на лоні природи. Ситне і смачне узбецьке блюдо порадує ваших гостей. Вони будуть просто в захваті від ароматного плову, приготованого на багатті!

  • Мал - 3 склянки
  • Морква - 1/2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 кілограма
  • Масло рослинне - 150 мілілітрів
  • Чорнослив - 1/2 склянки
  • Чорнослив - 1/2 склянки
  • Зіра - 1, 5 чайних ложки
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Гвоздика - 1 щіпка
  • Свинина - 1, 5 кілограма
  • Часник - 3 штуки
  • Сіль - За смаком
плов на багатті зі свининою - фото крок 1
Поставте на багаття казан, щоб він почав прогріватися. Тим часом зачистите і нарубати свинину на середні шматки однакового розміру. Краще вибирати нежирні частини туші. Відмінно підійде задня частина або лопатка.
плов на багатті зі свининою - фото крок 2
Лучок і морквину очистіть і промийте. Наріжте на довгасті шматочки. У гарненько розігрітий казанок налийте рослинне масло без запаху, покладіть в нього підготовлені овочі. Обсмажте їх до напівготовності.
плов на багатті зі свининою - фото крок 3
Додайте до овочів прянощі і спеції. Якщо у вас немає можливості використовувати кожну приправу окремо, то просто придбайте вже готову суміш для плову в магазині.
плов на багатті зі свининою - фото крок 4
Тепер додайте до овочів і спецій нарубані м'ясо. Обсмажуйте інгредієнти на сильному вогні протягом десяти хвилин, постійно їх помішуючи, щоб блюдо не пригоріло.
плов на багатті зі свининою - фото крок 5
Влийте в казан таку кількість води, щоб вона повністю покрила м'ясо. Накрийте казан кришкою, тушкуйте інгредієнти близько п'ятнадцяти хвилин, щоб м'ясо повністю проварилося.
плов на багатті зі свининою - фото крок 6
Рис гарненько промийте. Узбеки вважають, що робити це слід рівно сім разів. Потім викладіть промитий рис в казанок. Додайте до нього курагу і чорнослив, а також застроміть неочищені головки часнику. Долийте води, якщо необхідно. Накрийте кришкою і готуєте, поки рис не вбере всю рідину.

Схожі рецепти