Плов на багатті зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Це ароматне блюдо прийшло до нас із сонячного Узбекистану. Там плов у великій пошані, його вживають в їжу практично щодня. Самий "правильний" плов виходить на багатті в казанку.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати плов на вогнищі зі свининою, то просто прочитайте цей рецепт. Він відмінно підійде для тих, хто любить збирати великі компанії на лоні природи. Ситне і смачне узбецьке блюдо порадує ваших гостей. Вони будуть просто в захваті від ароматного плову, приготованого на багатті!
- Мал - 3 склянки
- Морква - 1/2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1/2 кілограма
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
- Чорнослив - 1/2 склянки
- Чорнослив - 1/2 склянки
- Зіра - 1, 5 чайних ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Гвоздика - 1 щіпка
- Свинина - 1, 5 кілограма
- Часник - 3 штуки
- Сіль - За смаком
Поставте на багаття казан, щоб він почав прогріватися. Тим часом зачистите і нарубати свинину на середні шматки однакового розміру. Краще вибирати нежирні частини туші. Відмінно підійде задня частина або лопатка.
Лучок і морквину очистіть і промийте. Наріжте на довгасті шматочки. У гарненько розігрітий казанок налийте рослинне масло без запаху, покладіть в нього підготовлені овочі. Обсмажте їх до напівготовності.
Додайте до овочів прянощі і спеції. Якщо у вас немає можливості використовувати кожну приправу окремо, то просто придбайте вже готову суміш для плову в магазині.
Тепер додайте до овочів і спецій нарубані м'ясо. Обсмажуйте інгредієнти на сильному вогні протягом десяти хвилин, постійно їх помішуючи, щоб блюдо не пригоріло.
Влийте в казан таку кількість води, щоб вона повністю покрила м'ясо. Накрийте казан кришкою, тушкуйте інгредієнти близько п'ятнадцяти хвилин, щоб м'ясо повністю проварилося.
Рис гарненько промийте. Узбеки вважають, що робити це слід рівно сім разів. Потім викладіть промитий рис в казанок. Додайте до нього курагу і чорнослив, а також застроміть неочищені головки часнику. Долийте води, якщо необхідно. Накрийте кришкою і готуєте, поки рис не вбере всю рідину.