Смачні кабачки по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і низькокалорійне блюдо, яке може стати прекрасним обідом і прикрасою святкового столу.
Рецепт приготування кабачків по-італійськи неймовірно простий.
Для початку необхідно поставити варити яйце.
Цибулю нарізати півкільцями або кубиками і відправити на сковороду з невеликою кількістю оливкової олії. Обсмажити його до прозорості, потім додати до нього часник.
Кабачки нарізати кубиками або четвертинками і відправити на сковороду до цибулі з часником. Гасити овочі до готовності, приблизно 10-15 хвилин, на невеликому вогні. Для 2-3 хвилини до кінця посолити і поперчити за смаком.
Яйце охолодити, почистити і порізати кубиками.
Класичний рецепт кабачків по-італійськи іноді передбачає використання соусу з томатної пасти. Такий варіант підійде для зими, а в літню пору краще взяти свіжі овочі.
На окрему сковороду відправити тонко нарізані кружальцями помідори. До них додати дрібку цукру, трохи солі, прованські трави і сік лимона. Як тільки помідори почнуть активно віддавати сік, зняти сковороду з вогню.
Форму для випічки трохи змастити маслом або вистелити фольгою. На дно викласти тонким шаром кабачки і яйце. Потім трохи присипати сиром і викласти помідори. Верх засипати сиром, що залишився і за бажанням додати хлібних крихт, злегка зажарених до золотистого кольору. Завдяки крихтам, корочка буде ще більш хрустка.
Відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин, поки верх не стане золотистим.
Цей простий рецепт кабачків по-італійськи здатний здивувати своїм неймовірним смаком.
- Кабачки - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Яйце - 1 штука
- Помідор - 5 штук
- Сир - 150 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Прованські трави - 2 щіпки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 За смаком
- Сік чверті лимона- 2 чайних ложки
- Хлібні крихти або сухарики- 50 грам (по бажанню)
Для початку необхідно поставити варити яйце.
Цибулю нарізати півкільцями або кубиками і відправити на сковороду з невеликою кількістю оливкової олії. Обсмажити його до прозорості, потім додати до нього часник.
Кабачки нарізати кубиками або четвертинками і відправити на сковороду до цибулі з часником. Гасити овочі до готовності, приблизно 10-15 хвилин, на невеликому вогні. Для 2-3 хвилини до кінця посолити і поперчити за смаком.
Яйце охолодити, почистити і порізати кубиками.
Класичний рецепт кабачків по-італійськи іноді передбачає використання соусу з томатної пасти. Такий варіант підійде для зими, а в літню пору краще взяти свіжі овочі.
На окрему сковороду відправити тонко нарізані кружальцями помідори. До них додати дрібку цукру, трохи солі, прованські трави і сік лимона. Як тільки помідори почнуть активно віддавати сік, зняти сковороду з вогню.
Форму для випічки трохи змастити маслом або вистелити фольгою. На дно викласти тонким шаром кабачки і яйце. Потім трохи присипати сиром і викласти помідори. Верх засипати сиром, що залишився і за бажанням додати хлібних крихт, злегка зажарених до золотистого кольору. Завдяки крихтам, корочка буде ще більш хрустка.
Відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин, поки верх не стане золотистим.
Цей простий рецепт кабачків по-італійськи здатний здивувати своїм неймовірним смаком.