Млинці по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)
Можливо, це не класичний рецепт млинців по-італійськи, однак від цих ласощів дійсно віє середземноморської кухнею. Спробуйте цей вишуканий десерт будинку і ви полюбите його назавжди.
Цей рецепт приготування млинців по-італійськи може стати відмінним варіантом десерту для всієї родини. Безумовно, якщо готуєте для дітей, не додавайте лікер. Ніжна начинка з сиром маскарпоне, доповнена цитрусової ноткою, - це неймовірно смачно.
- Маскарпоне - 400 грам (або інший вершковий сир)
- Апельсин - 2 штуки
- Лікер - 1 Чайна ложка (по бажанню)
- Цукрова пудра - За смаком
- Борошно - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Шоколад - 100 грам
- Вершки - 100 грам
1. З 2 дрібних апельсинів акуратно зняти цедру. Якщо немає спеціального ножа, підійде звичайна терка. Головне, щоб з цедрою НЕ зчистити біла частина, інакше начинка може гірчити.
2. Далі у апельсина потрібно видалити шкірку і білі прожилки, щоб залишилася тільки м'якоть. Можна в рецепт приготування млинців по-італійськи використовувати і мандарини, проте смак буде менш насиченим.
3. М'якоть нарізати невеликими шматочками, прибравши шкурочкі, і намагаючись зберегти сік.
4. Маскарпоне з'єднати з цукровою пудрою (кількість залежить від ваших смакових уподобань). Додати цедру і сік, влити трохи лікеру при бажанні. Ретельно перемішати до утворення однорідної консистенції.
5. Для приготування млинців необхідно збити яйця з сіллю і цукром. Потім влити приблизно половину молока і всипати борошно. Ретельно збити тісто і розвести молоком, що залишилося до необхідної консистенції. Додати рослинне масло і смажити тоненькі млинці. Коли вони готові, на млинець викласти трохи маскарпоне і кілька шматочків апельсина.
6. Згорнути рулетиком і млинчики по-італійськи в домашніх умовах готові. Щоб зробити десерт ще смачніше необхідно розтопити шоколад і з'єднати його з вершками. Шоколадним соусом полити млинці і можна пробувати.