Рецепт Смачні кабачки на зиму без стерилізації фото

Смачні кабачки на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Кабачок
Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Кабачки - ідеальний овоч як для других страв, так і для консервування. Засукайте на зиму смачні кабачки без стерилізації - це легко і просто.

У сезон молодих кабачків, неодмінно зробіть з них смачну зиязик заготовку. Такі кабачки стануть найкращою закускою на столі, замінюючи традиційні огірки.

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 50 грам
  • Сіль - 40 грам
  • Оцет 9% - 50 грам
  • Кріп парасольками - 1 штука
  • Лист хрону - 0, 5 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець горошком - 5-6 штук
  • Лавровий лист - 1-2 штук
смачні кабачки на зиму без стерилізації - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для консервування кабачків.
смачні кабачки на зиму без стерилізації - фото крок 2
На дно стерилізованої банки викладіть спеції і зелень: кріп, лист хрону, часник і перець горошком.
смачні кабачки на зиму без стерилізації - фото крок 3
Вимийте кабачки і наріжте їх кільцями, товщиною приблизно 1 см. Викладіть щільно в банку.
смачні кабачки на зиму без стерилізації - фото крок 4
Залийте кабачки окропом, залиште в такому вигляді на 10-15 хвилин.
смачні кабачки на зиму без стерилізації - фото крок 5
Злийте воду з кабачків в каструлю, додайте цукор, сіль. Закип'ятіть маринад, влийте оцет і зніміть з вогню.
смачні кабачки на зиму без стерилізації - фото крок 6
Залийте кабачки гарячим маринадом і закатати кришками.
смачні кабачки на зиму без стерилізації - фото крок 7
Банки поставте під ковдру, дайте кабачкам повністю охолонути. Після перенесіть їх в комору і зберігайте до зими. Смачного!

Схожі рецепти