Смачні кабачки на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки - ідеальний овоч як для других страв, так і для консервування. Засукайте на зиму смачні кабачки без стерилізації - це легко і просто.
У сезон молодих кабачків, неодмінно зробіть з них смачну зиязик заготовку. Такі кабачки стануть найкращою закускою на столі, замінюючи традиційні огірки.
- Кабачки - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Цукор - 50 грам
- Сіль - 40 грам
- Оцет 9% - 50 грам
- Кріп парасольками - 1 штука
- Лист хрону - 0, 5 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Перець горошком - 5-6 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
Підготуйте інгредієнти для консервування кабачків.
На дно стерилізованої банки викладіть спеції і зелень: кріп, лист хрону, часник і перець горошком.
Вимийте кабачки і наріжте їх кільцями, товщиною приблизно 1 см. Викладіть щільно в банку.
Залийте кабачки окропом, залиште в такому вигляді на 10-15 хвилин.
Злийте воду з кабачків в каструлю, додайте цукор, сіль. Закип'ятіть маринад, влийте оцет і зніміть з вогню.
Залийте кабачки гарячим маринадом і закатати кришками.
Банки поставте під ковдру, дайте кабачкам повністю охолонути. Після перенесіть їх в комору і зберігайте до зими. Смачного!