Рецепт Кабачки на зиму без стерилізації фото

Кабачки на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Кабачок
На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей дуже оригінальний і простий рецепт кабачків на зиму без стерилізації мені відразу ж сподобався своїм святковим видом, - таку закуску взимку до застілля подавати приємно, адже і красиво, і смачно

Опис приготування:

Цей рецепт приготування кабачків на зиму без стерилізації розрахований, в принципі, на три трилітрові банки, так що, якщо виникають питання, куди і скільки приправ додавати, - просто розділіть кількість інгредієнтів на два. А взагалі ж, у кожної господині свої секрети, так що я не беруся тут бути наставником, - думаю, знаючи, як приготувати кабачки на зиму без стерилізації, ви вже й самі зможете відредагувати рецептуру відповідно до своїх вимог. Хай щастить!

До речі, при подачі часто, на жаль, конструкція з помідора і кабачка розвалюється, тому я зазвичай викладаю помідори на тарілку, а шматочки кабачка, лука і приправ розміщую зверху. Теж дуже красиво, як на мене.

  • Кабачки - 1.5 кілограма
  • Помідори - 1 кілограм
  • Перець горошком - 6 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Хрін - 1 штука(1 стебло з корінням)
  • Часник - 6 зубчиків
  • Зелень - 100 грам
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 3 Ст. Ложки
кабачки на зиму без стерилізації - фото крок 1
1. Кабачки і помідори моєму, обсушуємо. Кабачки нарізаємо товстими шматочками, і чаркою видавлюємо серединку з насінням.
кабачки на зиму без стерилізації - фото крок 2
2. Тепер в кожен отриманий кругляш вставляємо невеликого розміру помидорчик.
кабачки на зиму без стерилізації - фото крок 3
3. Ставимо кип'ятити воду (2.5 літра на трилітрову банку). На дно викладаємо зелень, часник, перець, хрін. Викладаємо щільно кабачки з помідорами.
кабачки на зиму без стерилізації - фото крок 4
4. Окропом заливаємо банку, закриваємо кришкою, і тримаємо 10 хвилин, після чого воду переливаємо в каструлю з цукром і сіллю. Закипить - заливаємо банку, додамо оцет, закриємо і перевернемо.
кабачки на зиму без стерилізації - фото крок 5
5. Коли банка охолоне, її можна перевернути і відправити зберігатися в льох до зиязиках часів.

Схожі рецепти