Кабачки по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)
А ви робили коли-небудь кабачки по-італійськи в домашніх умовах? Для цього зовсім не потрібно бути кухарем з теплою Італії. Приготувати це блюдо простіше простого. Як? Я зараз розповім.
Мінімальні витрати і дві години часу - і не потрібно ніякої Італії! Приготувати кабачки по-італійськи в домашніх умовах дуже легко! Ця страва не тільки смачне, але і вельми корисне, особливо в літню пору, коли сезон овочів.
- Кабачок - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Яйце варене - 1 штука
- Сир твердий - 50 грам
- Рослинна олія - 40 грам
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Зелень (кріп, петрушка і базилік) - За смаком
1. Починаємо з нарізки кабачка. Кубики повинні бути середнього розміру.
2. Також кубиками нарізаємо цибулю, тільки менших розмірів. Відправляємо його смажиться на олії до утворення легкого золотистого кольору.
3. До цибулі в середині смаження додайте наші кабачки і доведіть до готовності. Поки смажаться овочі, зробимо соус: томатну пасту слід розвести з невеликою кількістю води (50-75 мл), додайте цукор і рослинне масло (можна оливкова).
4. Перемішуємо наш соус і додаємо приправи. Я зазвичай використовую базилік і орегано. Тепер ставимо соус на слабкий вогонь і варимо близько 5 хвилин в кінці додаємо часник і за бажанням столову ложку лимонного соку (можна без нього). Пропарюють соус ще кілька хвилин і знімаємо з вогню.
5. Виливаємо соус в наші кабачки і тушкуємо близько 10 хвилин. Знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути.
6. Беремо харчову фольгу для запікання і викладаємо її на сковороду середньої форми або на звичайну форму для запікання.
7. Викладаємо на фольгу наші кабачки в соусі і посипаємо зверху їх нарубаним вареним яйцем. Солимо і перчимо, якщо не вистачає.
8. Ось тепер саме час посипати сиром і зеленню і відправити форму в духовку, розігріту до 180 градусом. Запікаємо кабачки не більше 15 хвилин.
9. Ось така краса виходить, а аромат - не передати! Я частенько балую своїх домашніх і навіть гостей цим чудовим гарячою стравою. Подавати кабачки по-італійськи в домашніх умовах можна і холодними.