Скумбрія, запечена з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти свій улюблений рецепт приготування скумбрії, запеченої з помідорами. Це - швидке в приготуванні і дуже смачне блюдо. Таку скумбрію можна приготувати, коли гості на порозі.
Нижче буде описано, як приготувати скумбрію, запечену з помідорами за 30-40 хвилин. Страву можна подавати як до святкового столу, несподіваного приходу гостей, так і на домашній обід.
- Скумбрія - 2 штуки
- Кабачок - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Помідор - 1 штука
- Твердий сир - 100 грам
- Перець горошком - 3-4 штук
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Розморожуємо скумбрію, витрачати, ріжемо на кілька шматочків.
Натираємо шматочки сіллю, товченим перцем, додаємо лимонний сік, перемішуємо, даємо вбратися соку.
Чистим кабачок, цибуля, все нарізаємо півкільцями. Помідори нарізаємо часточками.
Укладаємо в форму для запікання скумбрію упереміш з кабачками і цибулею. Змащуємо поверхню сметаною, укладаємо помідори, додаємо сіль за смаком.
Готуємо всі в духовці при температурі 200 градусів 15 хвилин. За кілька хвилин 5-6 до закінчення приготування посипаємо блюдо тертим сиром. Як тільки сир розтопиться, вибираємо з духовки. Подаємо до столу. Смачного!