Скумбрія в духовці з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Улюблена багатьма запечена скумбрія з помідорами прекрасно виглядає як на святковому, так і на звичайному вечері. Пропоную вам спробувати оригінальний варіант цієї страви з незвичайним соусом!
Скумбрія готується в духовці дуже швидко, а з помідорами вона виходить дуже соковитою. Щоб блюдо відмінно виглядало і на смак було оригінальним, рекомендую вам приготувати пікантний горіховий соус із суміші горішків. Дивіться, як приготувати скумбрію з помідорами в духовці. Для цього знадобляться соковиті помідори і парочка тушок риби.
- Скумбрія - 4 штуки (очищені тушки або філе)
- Помідори - 6-8 штук
- Цибуля - 1 штука
- Чебрець - 1-2 штук
- Кедрові горішки - 10 грам
- Грецькі горіхи - 20 грам
- Мигдаль - 20 грам
- Насіння соняшникове - 10 грам
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Оцет хересний - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Поставте духовку розігріватися до 180 градусів.
Цибуля поріжте кільцями або півкільцями, помідори наріжте кружальцями. Форму для запікання змастіть оливковою олією і викладіть спочатку помідори, а потім цибулю.
Приправити сіллю і poperčite, додайте чебрець і збризніть оливковим маслом. Надішліть в духовку хвилин на 5.
Поки овочі запікаються, рибку почистіть, сіль і poperčite.
Викладіть шкірою вниз поверх лука і помідорів. Назад поставте в духовку на 20 хвилин.
Викладіть шкірою вниз поверх лука і помідорів. Назад поставте в духовку на 20 хвилин.
Поки запікається риба і помідори, подрібніть волоські горіхи і мигдальні, змішайте з кедровими горішками і насінням. Додайте масла оливкового (3 столові ложки) і оцет.
Готову скумбрію, запечену в духовці з помідорами, подавайте, полив соусом з горішків.
Смачного!