Скумбрія з помідорами на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Соковите і ароматне блюдо з скумбрії на зиму можна приготувати зі стиглими помідорами. Закуска вийде ситної, смачною і апетитною, її обов'язково захоче спробувати кожен член сім'ї або гість.
Розрахунок продуктів вказано для ємності 0, 5 L. Смачну закуску з скумбрії з помідорами найбільше оцінять чоловіки - вони люблять такі заготовки. Жінкам консервація полегшить життя в зиязикай час - досить її розкрити і прогріти, подаючи на стіл ароматне, гаряча страва. На це піде не більше 5-10 хвилин.
- Скумбрія - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 5-6 штук (сорт "сливка")
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
- Лавровий лист - 2-3 штук
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Скумбрію промийте у воді. Якщо рибка купувалася замороженої, то попередньо необхідно розморозити її близько 25-30 хвилин при кімнатній температурі. Зріжте голову, хвіст, плавники, очистіть від нутрощів і чорної плівки всередині черевця. Наріжте порційними шматочками.
Промийте помідори в воді, виріжте з овочів зелену сердцевінку, наріжте їх скибочками. Очистіть ріпчасту цибулю і промийте, наріжте півкільцями. Додайте в ємність.
Всипте сіль, мелений чорний перець, викладіть лаврове листя і перемішайте.
Перемістіть всю масу в казан або ківш з антипригарним дном. Влийте теплу воду і помістіть ємність на плиту.
Гасіть протягом 25-30 хвилин на помірному нагріванні. В кінці приготування влийте оцет і тушкуйте ще 2 хвилини. В цей час ошпарьте банку і кришку окропом. Вийміть з закуски лаврове листя.
Викладіть приготовану закуску з скумбрії в гарячу банку, залийте маринадом до верху.
Відразу ж закрийте гарячої кришкою по різьбі і переверніть, перевіряючи герметичність. Дайте заготівлі охолонути, а потім перенесіть на місце зберігання.
Зберігати консервацію з скумбрії потрібно в погребі, підвалі або холодильнику, так як в коморі вона може заграти!