Скумбрія з овочами на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати себе корисною і смачною рибною заготівлею? Риба виходить дуже соковитою і насиченою, при цьому вона залишається досить міцною. Відмінно підійде для бутербродів, супів і салатів.
Рибні консерви є дуже затребуваною закускою на будь-якому столі. Однак, не всі здогадуються, що дуже смачні рибні консерви можна приготувати і самим вдома. У такому процесі приготування немає нічого складного. А результат перевершує всі найкращі очікування! Спробуйте цю чудову ароматну скумбрію, ви будете приємно здивовані! Я з вами поділюся рецептом, як приготувати скумбрію з овочами на зиму.
- Скумбрія - 450 грам (свіжа)
- Помідори - 4 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець духмяний - 5 штук
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Скумбрію необхідно розморозити. Випатрайте, видаліть голову, промийте. Підготуйте баночки і кришки, помийте, надішліть стерелізоваться.
Поставте велику каструлю з водою. Доведіть її до кипіння. Додати сіль, опустіть скумбрію і варіть 5 хвилин.
Цибулю і моркву почистіть. Лук наріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці.
Помідори пропустіть через м'ясорубку.
У каструлю для гасіння покладіть цибулю, морква.
Залийте все перекрученими помідорами. Поставте на вогонь і варіть 15 хвилин.
Рибу почистіть від кісточок, розберіть на невеликі шматочки.
Додайте сіль, цукор, лавровий лист, перець, соняшникова олія. Варіть 5 хвилин.
Додайте рибу, тушкуйте на повільному вогні 5-10 хвилин.
В кінці приготування додайте оцет. Протушкувати 2 хвилини.
Розкладіть заготовку в стерилізовані банки і закатати стерилізованими кришками. Поставте і укутайте. Через 12 годин все готово.
Дуже ароматна щільна скумбрія. Смак у неї дивовижний!