Скумбрія з овочами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія з овочами в духовці готується за одну годину. Овочі відмінно доповнюють смак риби, і таке блюдо можна приготувати навіть на святковий стіл. Дивіться, як приготувати скумбірю з овочами в духовці.
Скумбрія хороша в будь-якому вигляді, особливо - скумбрія з овочами в духовці. Овочі відмінно доповнюють її смак. Додаються вони на ваше власний розсуд. Я вирішила взяти кабачок, помідор, цибуля і часник, але ви можете додати картоплю, морква і так далі. Не бійтеся експериментувати, тим більше, що скумбрія в запеченому вигляді поєднується практично з будь-якими овочами.
- Скумбрія - 1 штук
- Цибуля - 1 штука
- Кабачок - 1 штук
- Помідор - 2 штуки
- Часник - 2 зубчиків
- Рослинне або оливкове масло - 30 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Мінімум інгредієнтів знадобиться для цієї страви: скумбрія, кабачок, помідор, цибуля, часник, сіль і спеції. Рибу краще заздалегідь розморозити, але не використовувати СВЧ, щоб під час запікання вона не втратила форму. Дістаньте її на ніч, залиште просто в холодильнику або в прохолодному місці.
2. Розмелюємо в ступці спеції, сіль і перець.
3. Чистий і витрачати рибу, натираємо її подрібненою сумішшю з спецій і солі, а також промазуємо рослинним або оливковою олією. Робимо надрізи на рибі, намагаємося потрапити в них спеціями та олією.
4. Подрібнюємо цибулю і часник.
5. Нарізаємо кабачок, змішуємо його також зі спеціями.
6. Так само чинимо з помідорами.
7. У мене є спеціальна форма для запікання риби. Я викладаю на дно часточки лимона (можна цього і не робити, але мені так більше подобається).
8. На неї - рибу, а навколо - овочі. Відправляю в розігріту до 200 градусів духовку і запікаю близько 35-40 хвилин. Можна все помістити в рукав і за 10 хвилин до готовності дістати, щоб на рибі утворилася золотава скоринка.
9. Коли скумбрія з овочами в духовці трохи охолоне - подаємо її до столу на великому блюді.