Скумбрія шматочками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати смачно скумбрію шматочками в духовці не так вже й легко. Риба це смачна, але потрібно мати до неї підхід. Даний сорт риби має кістковий хребет. Кістки великі, але при запіканні хребет видаліть.
Неймовірно смачна рибка у мене вийшла. Я так була задоволена, що навіть наявність в страві майонезу мене не зупинило від того, щоб її спробувати. Обов'язково буду готувати таку рибку ще. Дуже смачно вийшло.
Дивіться, як приготувати скумбрію шматочками в духовці.
- Скумбрія заморожена - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Майонез - 20-50 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль, перець, спеції, рослинна олія - За смаком
Для приготування страви потрібно очистити рибу. Тушку риби необхідно розморозити. Розпоровши черевце, видаліть нутрощі. Ножицями біля основи голови обріжте хребет і витягніть його з тушки. Промийте внутрішню частину риби.
Видаліть голову рибки, плавники. Хвостик я не зрізала, але якщо бажаєте, можна зрізати. Саму рибку наріжте на шматочки.
Сиру картоплю очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Чим тонше, тим краще. Покладіть кружечки картоплі на лист фольги. Додати сіль, поперчіть, полийте олією.
Шматочки рибки укладіть поверх картоплі, попередньо посолити і поперчити. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. Викладіть на рибку.
Натріть на тертці твердий сир. Найтоншої цівкою полийте рибку майонезом. Посипте зверху тертим сиром. Для посипання я використовувала сулугуні.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте рибку в духовці близько 1 годину.