Cкумбрія шматочками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія - дуже смачна рибка, особливо, якщо запекти її. Рекомендую рецепт скумбрії шматочками в духовці. Обов'язково спробуйте!
Скумбрія - ідеальна риба для запікання. У ній мало кісток, готується вона швидко. Нам знадобиться свіжа тушка риби, цибуля (до речі, без нього можна і обійтися) і соковиті помідори. Я також обов'язково додаю петрушку або кинзу, свіжу зелень.
- Скумбрія - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Помідор - 3-4 штук
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Зелень, спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Своїм та чистимо рибку, полоснув файл, я намагаюся прибрати шкірку.
Ріжемо філе поперек на шматочки по 1, 5 см.
Цибулю ріжемо кільцями або півкільцями. Обсмажуємо до золотистого кольору в оливковій олії.
На тій же сковороді обсмажуємо рибку буквально пару хвилин.
У форму для випікання викладаємо рибку, зверху - цибулю. Додайте спеції за смаком.
Свіжа зелень краще, ніж просто спеції, тому по можливості додайте.
Обшпарюємо помідори, знімаємо шкірку, додаємо до риби і цибулі. Також викладаємо часник. Збризгуємо все оливковою олією і відправляємо в духовку при 200 градусах на 20 хвилин. Можна накрити фольгою, потім зняти її і запікати ще хвилин 5.
Пару раз також запікала в горщиках.
Пару раз також запікала в горщиках.
Ось така соковита і ароматна скумбрія шматочками в духовці вийшла. Смачного!