Скумбрія в томаті з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія - відмінна промислова риба, у якій невелика кількість кісток, прекрасні смакові якості і відносно небагато жиру. Готуємо скумбрію в томаті з овочами.
Яких тільки страв не готують з скумбрії. Її смажать, заварювати, копт, додають сіль і в'ялять. Завдяки оптимальній кількості жиру, вона виходить соковитою, ніжною і дуже смачною. Якщо вам протипоказано копчене і смажене, це блюдо для вас.
- Скумбрія - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
Підготуйте інгредієнти для приготування скумбрії в томаті.
Морква очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в каструлю з товстим дном.
Цибулю очистіть, помийте і наріжте. Додайте до моркви.
Налийте соняшникову олію і тушкуйте цибулю з морквою 10 хвилин, перемішуючи.
Помідор помийте, очистіть від шкірки і наріжте. Додайте в каструлю з цибулею і морквою.
Викладіть томатну пасту.
Наливати 150 мл. Води. Додати сіль, поперчіть і додайте цукор.
Рибу випатрати, видаліть голову і плавники. Помийте зовні і всередині. Наріжте шматочками.
Викладіть скумбрію в каструлю з соусом і овочами. Додайте лавровий лист.
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте скумбрію на невеликому вогні 20-25 хвилин.
Скумбрія з овочами в томаті готова. Можна подавати до столу.