Скумбрія, тушкована в томаті
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне рибна страва з скумбрії і овочів. Доповнити його можна будь-яким гарніром, будь-то картопляне пюре або паста, каші. Все легко, смачно і доступно. Дивіться рецепт!
Час я вказала 1 час, це без урахування часу на розмороження рибки. Зазвичай я залишаю її на столі на ніч, а вранці вже готую. Не варто заливати рибку гарячою водою або ставити в теплу духовку, риба повинна розморожувати поступово, найкраще в пакеті, щоб не сохла шкіра і риба не втрачала свій вигляд. Прочитавши мій рецепт до кінця, ви дізнаєтеся, як приготувати "скумбрию, тушковану в томаті" швидко і легко. Хай щастить!
- Скумбрія - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Перець болгарський - 2-3 штук
- Рослинна олія - 25 мілілітрів
- Часник - 4-5 зубчиків
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Перець горошком - 8-10 штук (запашний і чорний)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Кріп сушений - 1 Чайна ложка
- Паприка мелена солодка - 1 Чайна ложка
- Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вода - За смаком
1. Підготуйте продукти. Скумбрію необхідно розморозити при кімнатній температурі.
2. Очистіть всі овочі, поріжте перець кубиками, цибуля - півкільцями, часник - з 4 частини, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі до напівготовності.
3. Рибу вимийте, відріжте голови, видаліть нутрощі, хребет, великі і дрібні кістки. Поріжте кожну тушку великими шматочками.
4. Коли овочі будуть готові, приберіть половину в тарілочку, викладіть рибу і зверху розподіліть відкладені овочі.
5. Томатну пасту розведіть в 300-400-500 мл води, залийте рибу. Додайте сіль, лавровий лист, спеції, сушену зелень. Доведіть до кипіння рибу і млоїте під кришкою 40 хвилин.
6. Готово! можна пробувати.
7. Смачного!