Рецепт Скумбрія, тушкована в томаті фото

Скумбрія, тушкована в томаті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ароматне рибна страва з скумбрії і овочів. Доповнити його можна будь-яким гарніром, будь-то картопляне пюре або паста, каші. Все легко, смачно і доступно. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

Час я вказала 1 час, це без урахування часу на розмороження рибки. Зазвичай я залишаю її на столі на ніч, а вранці вже готую. Не варто заливати рибку гарячою водою або ставити в теплу духовку, риба повинна розморожувати поступово, найкраще в пакеті, щоб не сохла шкіра і риба не втрачала свій вигляд. Прочитавши мій рецепт до кінця, ви дізнаєтеся, як приготувати"Скумбрию, тушковану в томаті" швидко і легко. Хай щастить!

  • Скумбрія - 1 кілограм
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Перець болгарський - 2-3 штук
  • Рослинна олія - 25 мілілітрів
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Сіль, перець чорний мелений - За смаком
  • Перець горошком - 8-10 штук (запашний і чорний)
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Кріп сушений - 1 Чайна ложка
  • Паприка мелена солодка - 1 Чайна ложка
  • Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 0, 5 чайних ложки
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Вода - За смаком
скумбрія, тушкована в томаті - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Скумбрію необхідно розморозити при кімнатній температурі.
скумбрія, тушкована в томаті - фото крок 2
2. Очистіть всі овочі, поріжте перець кубиками, цибуля - півкільцями, часник - з 4 частини, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі до напівготовності.
скумбрія, тушкована в томаті - фото крок 3
3. Рибу вимийте, відріжте голови, видаліть нутрощі, хребет, великі і дрібні кістки. Поріжте кожну тушку великими шматочками.
скумбрія, тушкована в томаті - фото крок 4
4. Коли овочі будуть готові, приберіть половину в тарілочку, викладіть рибу і зверху розподіліть відкладені овочі.
скумбрія, тушкована в томаті - фото крок 5
5. Томатну пасту розведіть в 300-400-500 мл води, залийте рибу. Додайте сіль, лавровий лист, спеції, сушену зелень. Доведіть до кипіння рибу і млоїте під кришкою 40 хвилин.
скумбрія, тушкована в томаті - фото крок 6
6. Готово! можна пробувати.
скумбрія, тушкована в томаті - фото крок 7
7. Смачного!

Схожі рецепти