Скумбрія в маслі
(покроковий рецепт з фото)
Проста, дуже смачна, просто дивовижна заготівля - скумбрія в маслі. Готувати скумбрію дуже просто, вона виходить настільки смачною, що відірватися від банки буде дуже складно, повірте.
Взимку таку скумбрію можна просто їсти ложкою з банки, можна її подавати в якості закуски на святковий стіл, також з такої скумбрії можна готувати різні салати. Риба сподобається всім, вона просто дивовижна!
- Скумбрія - 350 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 щіпка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Запашний перець, перець горошком - 4 штуки
- Масло рослинне - 80 мілілітрів
- Морква - 30 грам

Підготуйте інгредієнти. Рибу необхідно розморозити. Банку 0, 5 літра простерилизуйте зручним способом.

Очистіть рибу, видаліть нутрощі, сполосніть і просушіть. Наріжте рибу невеликими шматочками, порційними.

На дно стерильної банки викладіть лавровий лист, трохи моркви, перець.

Наповніть банку скумбрією.

Засипте в банку цукор і сіль, влийте масло.

Стерилізують заготовку 4 години з моменту закипання.

Через деякий час акуратно дістаньте банку з каструлі.

Відразу закатати банку кришкою, поставте догори дном, укутайте, залиште на добу. Потім закопати їжу.

Приємного вам апетиту!