Скумбрія в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Ще один рецепт для любителів рибки, а саме скумбрії. Цей рецепт - чудовий спосіб приготувати її дуже м'якою і соковитою, ще й з апетитною картоплею.
Зараз я розповім вам, як приготувати скумбрію в горщику так, щоб вона була по-справжньому смачною. Ця риба, мабуть, відноситься до числа моїх найулюбленіших, але її треба вміти готувати, бо після обсмажування або варіння вона може стати трохи сухуватою. Тому я знайшла цей чудовий рецепт, який дозволяє приготувати скумбрію в горщику в домашніх умовах так, щоб вона припала всім до смаку. Все що для цього необхідно - це перераховані нижче інгредієнти і, звичайно ж, горщики.
- Скумбрія - 2 штуки
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Кефір - 500 мілілітрів
- Лавровий лист - 4 штуки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Масло рослинне - - За смаком
Перш за все нам треба помити рибу і очистити її від кісток. Потім нарізаємо її невеликими шматочками, злегка подсаливаем і залишаємо на 15 хвилин.
Картоплю чистимо і нарізаємо на великі шматки (я віддаю перевагу часточки). Викладаємо його на сковороду і обсмажуємо в маслі до золотистої скоринки. Чистий цибулю, нарізаємо його четвертинками кілець і обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки. Додаємо томатну пасту і смажимо пару хвилин. Потім в цю ж сковороду додаємо майонез і кефір і подтушіваем 3-5 хвилин.
У горщики шарами викладаємо картопля, потім рибу, лавровий лист і видавлюємо часник.
Потім заливаємо все шари соусом з лука, кефіру і майонезу. Якщо соусу недостатньо, то можна додати звичайну воду. Ставимо горщики в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин. Після закінчення часу вимикаємо духовку і даємо страві настоятися ще 15 хвилин. Тепер можна дістати і оцінити цю пишність смаку.