Скумбрія швидкого засолу
(покроковий рецепт з фото)
Домашня скумбрія швидкого засолу завжди виходить смачніше. Спробувавши кілька разів засолити рибу, ви знайдете своє ідеальне співвідношення солі і спецій. А я поки пропоную свій варіант.
Відмінний рецепт швидкого приготування скумбрії, в якому використовуються цибуля, часник, сіль, цукор, оцет, спеції і рослинне масло. Готується рибка мінімум за 12 годин, але можна залишити її і на довше. Зі спецій сюди входить перець горошком, лавровий лист і приправа для риби (по бажанню). Така малосольная скумбрія швидкого засолу стане прикрасою будь-якого святкового столу і буде чудово поєднуватися, наприклад, з картопляним пюре на вечерю під час Посту.
- Скумбрія - 2 штуки
- Цибуля - 1 штук
- Часник - 2 зубчиків
- Оцет - 1 Ст. Ложок
- Перець горошком - 5 штук
- Цукор - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 1 чайних ложок
- Приправи - За смаком
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
1. Приготувавши одного разу таку рибку, ви перестанете купувати вже готову в магазині. Я, через кілька спроб, знайшла своє ідеальне поєднання оцту, солі, цукру і спецій.
2. Чистимо свіжу скумбрію, нарізаємо її на частини. Товщину шматочків вибирайте самі: хтось любить тонше, а хтось навпаки товщі. Даний рецепт розрахований на 1 рибу, тому при збільшенні кількості тушок скумбрії, множте і кількість інгредієнтів для розсолу.
3. Викладаємо шматочки риби в глибоку ємність, додаємо оцет, сіль, цукор, часник і спеції.
4. Додаємо цибулю і масло, ретельно все перемішуємо. Наша задача - перемішати рибу так, щоб маринад рівномірно по ній розподілився.
5. Перекладаємо все в банку і залишаємо в холодильнику мінімум на 12 годин.
6. Через зазначений час наша скумбрія швидкого засолу готова! якщо сумніваєтеся, залиште її ще на 12 годин.