Сухий спосіб засолу сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви плануєте на свята купити трохи солоної сьомги, то раджу цього не робити, адже за допомогою цього рецепта ви дізнаєтеся, як можна смачно і легко засолити сьомгу. Повірте, виходить смачно!
У цьому рецепті ви дізнаєтеся сухий спосіб засолу сьомги. Такий спосіб соління підійде для будь-якої риби, але враховуйте, що ступінь солоності залежить не від кількості солі, в якій буде знаходитися риба, і від часу солі. Для того, щоб риба вийшла малосоленой, потримайте в сольової суміші 8-10 годин, а для приготування сильносолених риби - 24-36 годин. Ви можете взяти петрушку замість кропу, але особисто мені більше подобається саме кріп.
- Сьомга свіжа - 500 грам
- Сіль - 200 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Кріп - 100 грам
1. Для початку зробіть сольову суміш. Для цього змішайте сіль, цукор і дрібно нарізану зелень.
2. Викладіть трохи цієї суміші на дно форми, в якій ви будете солити рибу. Зверху викладіть очищену від луски рибу і акуратно обсипте її сіллю з усіх боків.
3. Загорніть форму в фольгу і залиште рибу солитися. Для того щоб риба вийшла малосоленой, потримайте її в такому стані 8-10 годин. Для приготування сильносолених риби потримайте її в сольової суміші 24-36 годин. Після соління змийте з риби сіль холодної кип'яченої водою і промокніть серветкою. Смачного!