Рецепт Сухий спосіб засолу сьомги фото

Сухий спосіб засолу сьомги
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Сьомга
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Якщо ви плануєте на свята купити трохи солоної сьомги, то раджу цього не робити, адже за допомогою цього рецепта ви дізнаєтеся, як можна смачно і легко засолити сьомгу. Повірте, виходить смачно!

У цьому рецепті ви дізнаєтеся сухий спосіб засолу сьомги. Такий спосіб соління підійде для будь-якої риби, але враховуйте, що ступінь солоності залежить не від кількості солі, в якій буде знаходитися риба, і від часу солі. Для того, щоб риба вийшла малосоленой, потримайте в сольової суміші 8-10 годин, а для приготування сильносолених риби - 24-36 годин. Ви можете взяти петрушку замість кропу, але особисто мені більше подобається саме кріп.

  • Сьомга свіжа - 500 грам
  • Сіль - 200 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Кріп - 100 грам
сухий спосіб засолу сьомги - фото крок 1
1. Для початку зробіть сольову суміш. Для цього змішайте сіль, цукор і дрібно нарізану зелень.
сухий спосіб засолу сьомги - фото крок 2
2. Викладіть трохи цієї суміші на дно форми, в якій ви будете солити рибу. Зверху викладіть очищену від луски рибу і акуратно обсипте її сіллю з усіх боків.
сухий спосіб засолу сьомги - фото крок 3
3. Загорніть форму в фольгу і залиште рибу солитися. Для того щоб риба вийшла малосоленой, потримайте її в такому стані 8-10 годин. Для приготування сильносолених риби потримайте її в сольової суміші 24-36 годин. Після соління змийте з риби сіль холодної кип'яченої водою і промокніть серветкою. Смачного!

Схожі рецепти