Рецепт Сухий спосіб засолу сьомги фото

Сухий спосіб засолу сьомги
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сьомга
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Якщо ви плануєте на свята купити трохи солоної сьомги, то раджу цього не робити, адже за допомогою цього рецепта ви дізнаєтеся, як можна смачно і легко засолити сьомгу. Повірте, виходить смачно!

Опис приготування:

У цьому рецепті ви дізнаєтеся сухий спосіб засолу сьомги. Такий спосіб соління підійде для будь-якої риби, але враховуйте, що ступінь солоності залежить не від кількості солі, в якій буде знаходитися риба, і від часу солі. Для того, щоб риба вийшла малосоленой, потримайте в сольової суміші 8-10 годин, а для приготування сильносолених риби - 24-36 годин. Ви можете взяти петрушку замість кропу, але особисто мені більше подобається саме кріп.

  • Сьомга свіжа - 500 грам
  • Сіль - 200 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Кріп - 100 грам
сухий спосіб засолу сьомги - фото крок 1
1. Для початку зробіть сольову суміш. Для цього змішайте сіль, цукор і дрібно нарізану зелень.
сухий спосіб засолу сьомги - фото крок 2
2. Викладіть трохи цієї суміші на дно форми, в якій ви будете солити рибу. Зверху викладіть очищену від луски рибу і акуратно обсипте її сіллю з усіх боків.
сухий спосіб засолу сьомги - фото крок 3
3. Загорніть форму в фольгу і залиште рибу солитися. Для того щоб риба вийшла малосоленой, потримайте її в такому стані 8-10 годин. Для приготування сильносолених риби потримайте її в сольової суміші 24-36 годин. Після соління змийте з риби сіль холодної кип'яченої водою і промокніть серветкою. Смачного!

Схожі рецепти