Оселедець пряного сухого засолу
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт не раз мене виручав, селедочка виходить неймовірно смачною. А зробити її простіше простого, досить знати кілька секретів, якими я поділюся! дивіться!
Отже, розповідаю, як приготувати "оселедець пряного сухого засолу" . Оселедчик потрібно вимити і розморозити повністю, видаляти кишки і зябра не потрібно! Рибка чудово виходить. Два секрету: в зябра обов'язково потрібно насипати сіль, рибку укладати вгору черевом! Усе, дотримуючись ці два правила у вас завжди буде смачна і корисна закусочка на столі. Щоб риба не пересолити, на другу добу її можна обробити, скласти в баночки, переслоіть цибулею і залити рослинним маслом. Це стосується дрібної оселедця, більшої потрібно трохи більше часу. Зберігати під капроновою кришкою в холодильнику. Пробуйте!
- Оселедець свіжий - 1 кілограм
- Сіль кам'яна - 100 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний горошком - 10 штук
- Перець запашний горошком - 10 штук
- Koriandr (зерно) - 10-15 штук
- Гвоздика - 10 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
1. Підготуйте продукти, спеції, приступимо! Якщо оселедець була заморожена, то заздалегідь необхідно розморозити її повністю при кімнатній температурі.
2. Лавровий лист поламайте руками дрібно-дрібно. Всі інші спеції покладіть в ступку і розітріть, щоб вийшли дрібні шматочки, але не порошок. Покладіть в сіль спеції. Сіль потрібна найпростіша, кам'яна і без додавання йоду.
3. Покладіть цукор в сіль і спеції. Перемішайте добре ложкою.
4. Оселедчик вимийте, обсипте добре з усіх боків спеціями. Відкрийте зябра і насипте туди солі. З 100 г солі зі спеціями приблизно 20 г солі має піти в зябра. Виконайте процедуру з усіма Оселедчик.
5. Тепер про тарі для засолювання. Ідеальний варіант це дерев'яні бочки, скляна тара, емальований (тоді дно застеліть папером) або харчовий пластик. У мене є спеціальна форма для засолювання риби, я коли то в ній купила солону оселедець і з тих пір використовую її для цих цілей. Покладіть рибки щільно один до одного животиками вгору, саме так, щоб спинка була внизу. Накрийте кришкою і залиште на столі на 10 годин.
6. Тепер рибка пустила сік, поставте її на 10 годин в холодильник.
7. І ось на другу добу оселедець готова. Обробляють її і пробуйте!
8. Приємного!