Рецепт Оселедець пряного сухого засолу фото

Оселедець пряного сухого засолу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Оселедець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Фуршет
Солоне

Цей рецепт не раз мене виручав, селедочка виходить неймовірно смачною. А зробити її простіше простого, досить знати кілька секретів, якими я поділюся! дивіться!

Отже, розповідаю, як приготувати "оселедець пряного сухого засолу" . Оселедчик потрібно вимити і розморозити повністю, видаляти кишки і зябра не потрібно! Рибка чудово виходить. Два секрету: в зябра обов'язково потрібно насипати сіль, рибку укладати вгору черевом! Усе, дотримуючись ці два правила у вас завжди буде смачна і корисна закусочка на столі. Щоб риба не пересолити, на другу добу її можна обробити, скласти в баночки, переслоіть цибулею і залити рослинним маслом. Це стосується дрібної оселедця, більшої потрібно трохи більше часу. Зберігати під капроновою кришкою в холодильнику. Пробуйте!

  • Оселедець свіжий - 1 кілограм
  • Сіль кам'яна - 100 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Перець чорний горошком - 10 штук
  • Перець запашний горошком - 10 штук
  • Koriandr (зерно) - 10-15 штук
  • Гвоздика - 10 штук
  • Лавровий лист - 3 штуки
оселедець пряного сухого засолу - фото крок 1
1. Підготуйте продукти, спеції, приступимо! Якщо оселедець була заморожена, то заздалегідь необхідно розморозити її повністю при кімнатній температурі.
оселедець пряного сухого засолу - фото крок 2
2. Лавровий лист поламайте руками дрібно-дрібно. Всі інші спеції покладіть в ступку і розітріть, щоб вийшли дрібні шматочки, але не порошок. Покладіть в сіль спеції. Сіль потрібна найпростіша, кам'яна і без додавання йоду.
оселедець пряного сухого засолу - фото крок 3
3. Покладіть цукор в сіль і спеції. Перемішайте добре ложкою.
оселедець пряного сухого засолу - фото крок 4
4. Оселедчик вимийте, обсипте добре з усіх боків спеціями. Відкрийте зябра і насипте туди солі. З 100 г солі зі спеціями приблизно 20 г солі має піти в зябра. Виконайте процедуру з усіма Оселедчик.
оселедець пряного сухого засолу - фото крок 5
5. Тепер про тарі для засолювання. Ідеальний варіант це дерев'яні бочки, скляна тара, емальований (тоді дно застеліть папером) або харчовий пластик. У мене є спеціальна форма для засолювання риби, я коли то в ній купила солону оселедець і з тих пір використовую її для цих цілей. Покладіть рибки щільно один до одного животиками вгору, саме так, щоб спинка була внизу. Накрийте кришкою і залиште на столі на 10 годин.
оселедець пряного сухого засолу - фото крок 6
6. Тепер рибка пустила сік, поставте її на 10 годин в холодильник.
оселедець пряного сухого засолу - фото крок 7
7. І ось на другу добу оселедець готова. Обробляють її і пробуйте!
оселедець пряного сухого засолу - фото крок 8
8. Приємного!

Схожі рецепти