Рецепт Оселедець пряного посолу фото

Оселедець пряного посолу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Оселедець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю

У нашій родині дуже люблять оселедець, тому роблю її часто, в різних варіантах. Одним з улюблених є рецепт, як приготувати оселедець пряного посолу. Рибка виходить надзвичайно смачною і ароматною.

Краще вже приготувати подібні страви частіше, тому маринувати і солити рибку самостійно я люблю. Риба буде на 100% смачніше і корисніше покупної. Зазвичай подаю оселедець з великою кількістю цибулі, із зеленню, а з гарнірів віддаю перевагу відварного картоплі або пюре. Найголовніше в приготуванні - це почекати необхідний час, і тільки після цього приступаємо до дегустації.

  • Оселедець - 3 штуки
  • Сіль - 100 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Спеції для засолювання - 30-40 грам
оселедець пряного посолу - фото крок 1
1. Підготовляю всі необхідні продукти: сіль беру саму звичайну, можна крупного помелу, спеції продаються вже в наборі готові. У каструлю наливаю воду, кладу сіль і цукор, спеції, відправляю каструлю на вогонь і доводжу до кипіння, а потім прибираю з вогню і залишаю до охолодження.
оселедець пряного посолу - фото крок 2
2. Оселедець промиваю під струменем проточної води і розміщую в пластикову ємність з щільною кришкою, заливаю рибу приготовленим розсолом. Щільно закриваю кришкою і відправляю в холодильник на зберігання (з 5 діб).
оселедець пряного посолу - фото крок 3
3. Через необхідний час дістаю рибку з холодильника, розбираю її: відокремлюю голову і відрізаю плавники, вичищаю нутрощі і промиваю рибину під проточною водою.
оселедець пряного посолу - фото крок 4
4. Готову рибку нарізаю шматочками і подаю з ріпчастою цибулею і відвареною картоплею. Смачного!

Схожі рецепти