Оселедець пряного посолу
(покроковий рецепт з фото)
У нашій родині дуже люблять оселедець, тому роблю її часто, в різних варіантах. Одним з улюблених є рецепт, як приготувати оселедець пряного посолу. Рибка виходить надзвичайно смачною і ароматною.
Краще вже приготувати подібні страви частіше, тому маринувати і солити рибку самостійно я люблю. Риба буде на 100% смачніше і корисніше покупної. Зазвичай подаю оселедець з великою кількістю цибулі, із зеленню, а з гарнірів віддаю перевагу відварного картоплі або пюре. Найголовніше в приготуванні - це почекати необхідний час, і тільки після цього приступаємо до дегустації.
- Оселедець - 3 штуки
- Сіль - 100 грам
- Цукор - 50 грам
- Спеції для засолювання - 30-40 грам
1. Підготовляю всі необхідні продукти: сіль беру саму звичайну, можна крупного помелу, спеції продаються вже в наборі готові. У каструлю наливаю воду, кладу сіль і цукор, спеції, відправляю каструлю на вогонь і доводжу до кипіння, а потім прибираю з вогню і залишаю до охолодження.
2. Оселедець промиваю під струменем проточної води і розміщую в пластикову ємність з щільною кришкою, заливаю рибу приготовленим розсолом. Щільно закриваю кришкою і відправляю в холодильник на зберігання (з 5 діб).
3. Через необхідний час дістаю рибку з холодильника, розбираю її: відокремлюю голову і відрізаю плавники, вичищаю нутрощі і промиваю рибину під проточною водою.
4. Готову рибку нарізаю шматочками і подаю з ріпчастою цибулею і відвареною картоплею. Смачного!