Мойва пряного посолу
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна мойва просто створена для засолу! Чистити її практично не потрібно, а сама рибка відмінно вбирає в себе аромати прянощів. У підсумку виходить прекрасний делікатесний продукт. Пробуйте!
За таким принципом можна солити будь-яку дрібну рибку - кільку, тюльку, хамса. Можна також солити і оселедець або скумбрію, збільшивши час посолу і підібравши вантаж важче. З гарячою відвареною картоплею або на шматочку чорного хліба така рибка буде дуже хороша!
- Мойва - 1 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки (краще морська велика нейодовану)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Суміш перців горошком - 1 Ст. Ложка (чорний, білий, запашний, зелений і рожевий)
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Гірчичне насіння - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2-3 штук
Рибу добре промийте під холодною водою. Дайте зайвої воді стекти.
Підготуйте прянощі. Потрібно крупно потовкти перці з коріандром і поламати лавровий лист на дрібні шматочки. Якщо любите гвоздику, можете додати парочку.
Рибу викладіть у простору скляну миску і посипте сумішшю солі і цукру. Перемішайте, намагаючись рівномірно розподілити спеції.
Посипте рибу пряною сумішшю, додавши насіння гірчиці. Ще пару раз перемішайте. Накрийте підходящої тарілкою і поставте легкий вантаж. Мойва дуже ніжна риба і вантаж повинен бути зовсім не великий, щоб не пошкодити рибу. Витримайте рибу при кімнатній температурі 12 годин, потім приберіть в холодильник ще на добу.
Готову рибу розкладіть по банках, затоку зверху утворився тузлуком і зберігайте в холодильнику. Хоча навряд чи вам вдасться зберігати її довго - аж надто вона смачна! На бутерброді з житнього хліба з цибулею і зеленню - мммм!