Рецепт Салака пряного посолу фото

Салака пряного посолу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.

Не часто зустрінеш хороші рецепти соління салаки. Але я готовий посперечатися, що смачніше солоної риби з прянощами ви не пробували! Готується дуже швидко, а виходить смачно і корисно! рекомендую!

Опис приготування:

Обов'язково подивіться, як приготувати салаку пряного посолу. У процесі варіння маринаду можете додавати різні ароматні трави - це додасть рибі більш пікантний смак. Салаку подають до столу з картоплею, на шматочку чорного хліба з цибулею. Вдалого засолу!

  • Салака свежемороженная - 500 грам
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Koriandr - 3 Ст. Ложки
  • Суміш перців - 1 Ст. Ложка
  • Гвоздика - 1 штука(butonchik)
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
салака пряного посолу - фото крок 1
Кип'ятимо воду зі спеціями. Потім кладемо сіль і продовжуємо кип'ятити ще 3-4 хвилини.
салака пряного посолу - фото крок 2
Охолоджуємо маринад і заливаємо промиту і обсушену паперовими рушниками салаку.
салака пряного посолу - фото крок 3
Зверху встановлюємо прес, наприклад банку з водою. Відправляємо салаку на 1 добу в холодильник.
салака пряного посолу - фото крок 4
Готово! Смачного!

Схожі рецепти