Салака пряного посолу
(покроковий рецепт з фото)
Не часто зустрінеш хороші рецепти соління салаки. Але я готовий посперечатися, що смачніше солоної риби з прянощами ви не пробували! Готується дуже швидко, а виходить смачно і корисно! рекомендую!
Обов'язково подивіться, як приготувати салаку пряного посолу. У процесі варіння маринаду можете додавати різні ароматні трави - це додасть рибі більш пікантний смак. Салаку подають до столу з картоплею, на шматочку чорного хліба з цибулею. Вдалого засолу!
- Салака свежемороженная - 500 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 3 Ст. Ложки
- Суміш перців - 1 Ст. Ложка
- Гвоздика - 1 штука(butonchik)
- Лавровий лист - 3 штуки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
Кип'ятимо воду зі спеціями. Потім кладемо сіль і продовжуємо кип'ятити ще 3-4 хвилини.
Охолоджуємо маринад і заливаємо промиту і обсушену паперовими рушниками салаку.
Зверху встановлюємо прес, наприклад банку з водою. Відправляємо салаку на 1 добу в холодильник.
Готово! Смачного!