Cалака пряного посолу
(покроковий рецепт з фото)
Salaka - така невелика рибка, схожа на кільку. Навчу вас робити пряний приголомшливий посол для салаки. Закуска буде чудова.
Салака пряного посолу відмінно підходить для закусок, бутербродів і салатів. Можна розкласти її красиво на тарілці, прикрасити свіжими овочами. Моя салака пряного посолу в домашніх умовах набагато смачніше магазинної. Раджу і вам готувати навіть такі дрібниці, як закуски, будинки. І корисніше і смачніше. Смачного.
- Salaka - 700-800 грам
- Вода - 1 літр
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 10 штук
- Гвоздика - 5 штук
- Zёrna koriandra - За смаком
Якщо риба заморожена, необхідно розморозити її. Гарненько промийте. Я риби не потрошити, але якщо ви хочете, то відріжте голову, зробіть розріз по лінії живота і випатрати рибку.
Тепер готуємо маринад. У каструлю наливаємо літр води. Добавялем сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, gvozdiku і zёrna koriandra. Ставимо на вогонь і варимо до закипання. Потім маринад необхідно охолодити. Гарячим заливати рибку можна, іспорітся.
Залийте салаку маринадом так, щоб він повністю покривав рибку. Накрийте кришкою і зробіть гніт. Можна не дуже важкий. Так салака повинна постояти 12-15 годин.
Потім перекладіть її в більш зручну посуд, наприклад, в пластиковий контейнер і поставте в холодильник. Кілька pryanogo називають готовий.