Скландраусіс
(покроковий рецепт з фото)
Скландраусіс - старовинне блюдо латиської кухні. У кулінарній літературі російською мовою іноді іменується "скландскім пряником" . По суті - це пиріжки з начинкою з моркви та картоплі.
Якщо ви до цих пір не знали, що таке "скландраусіс" і до сих пір їх не пробували, є привід усунути цей кулінарний пробіл, слідуйте за покроковою інструкцією і готуйте для того, щоб познайомитися з новими смаковими відчуттями.
- Морква - 200 грам
- Картопля - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 170 грам (приблизно)
- Вода - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 120 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 щіпки(1 щіпка - в тісто, 1 щіпка - в начинку)
Підготуйте інгредієнти.
У різному посуді відваріть картоплю і моркву з додаванням щіпки солі.
Поки відварюються овочі, займіться приготуванням тесту. У миску влийте воду, 2 ст. Ложки розтопленого вершкового масла, додайте дрібку солі, влийте воду, всипте борошно, замісіть тісто.
При вимішування тесту можливе додавання борошна до кількості, вказаною в рецепті, але при цьому тісто має бути м'яким і еластичним.
Розімніть в пюре картопля і морква, додайте по 1 столовій ложці вершкового масла і сметани, сіль за смаком.
Стільком людям яйце і влийте по половинці яйця в обидві начинки, добре розмішайте.
Розділіть тісто на рівні шматочки, в моєму випадку це 10 шматочків, близько 40 грам кожен.
Робити скландраусіс можна кількома способами, наприклад, розкачати тісто в корж.
Зробити бортики, защіпнув зовні.
Викладіть спочатку картопляну начинку.
На картопляну начинку викладіть начинку з моркви.
Можна розкачати корж з тіста, викласти на неї обидві начинки.
Підніміть бортики з тіста навколо начинки.
Викладіть скландраусіс на лист для випічки, випікайте 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.
Випічка виходить дуже красивою, яскравою, смачною, спробуйте обов'язково, не пошкодуєте.