Рецепт Сирний соус «бешамель» фото

Сирний соус «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Молочні продукти , Сир , Молоко
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси , Соус Бешамель
Кількість порцій: 1
Час приготування: 15 хв.

Вашій увазі представляю цікаву варіацію відомого білого соусу. Його можна використовувати для макаронів, м'ясних запіканок або подавати до овочів, наприклад. Спробуйте, це дуже смачно!

Опис приготування:

Хочу розповісти, як приготувати сирний соус"Бешамель" . Сам процес дуже простий і не займе багато часу. Використовувати ви можете самий звичайний твердий сир, який є у вас під рукою, однак він повинен бути хорошої якості, інакше соус може расслоиться.

  • Вершкове масло - 70 грам
  • Борошно - 90 грам
  • Молоко - 1 літр
  • Сир - 100-150 грам
  • Сіль і перець - За смаком
1
Натріть на дрібній тертці сир. Вершкове масло розтопіть в сотейнику або каструлі.
2
Всипте борошно і постійно помішуйте, поки вона не стане золотистою.
3
Тонкою цівкою вливайте молоко, продовжуючи помішувати.
4
На повільному вогні уварити соус трохи. Дуже важливо ретельно його перемішувати, щоб не було борошняних грудочок. Додайте за смаком сіль.
5
Зніміть соус з вогню і додайте тертий сир.
6
Залиште на пару хвилин, а після добре перемішайте. Сир повинен добре розплавитися. Усе, соус готовий!

Схожі рецепти