Сирний соус «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі представляю цікаву варіацію відомого білого соусу. Його можна використовувати для макаронів, м'ясних запіканок або подавати до овочів, наприклад. Спробуйте, це дуже смачно!
Хочу розповісти, як приготувати сирний соус "бешамель" . Сам процес дуже простий і не займе багато часу. Використовувати ви можете самий звичайний твердий сир, який є у вас під рукою, однак він повинен бути хорошої якості, інакше соус може расслоиться.
- Вершкове масло - 70 грам
- Борошно - 90 грам
- Молоко - 1 літр
- Сир - 100-150 грам
- Сіль і перець - За смаком
1
Натріть на дрібній тертці сир. Вершкове масло розтопіть в сотейнику або каструлі.
2
Всипте борошно і постійно помішуйте, поки вона не стане золотистою.
3
Тонкою цівкою вливайте молоко, продовжуючи помішувати.
4
На повільному вогні уварити соус трохи. Дуже важливо ретельно його перемішувати, щоб не було борошняних грудочок. Додайте за смаком сіль.
5
Зніміть соус з вогню і додайте тертий сир.
6
Залиште на пару хвилин, а після добре перемішайте. Сир повинен добре розплавитися. Усе, соус готовий!