Італійський соус «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Ви плануєте зробити в домашніх умовах лазанью або смачну пасту? Тоді вам точно буде необхідний цей варіант, як приготувати італійський соус "бешамель" . Все просто, сміливо запам'ятовуйте!
Мускатний горіх в цей соус додають не всі і не завжди, але мені здається, що він тут просто необхідний. Пармезан також часто використовуваний інгредієнт в італійській кухні. Чи можна його замінити іншим сиром? звичайно, можна, можливо.
Соус втратить свою "родзинку", проте все також буде неймовірно смачним
- Молоко - 1 літр
- Борошно - 80 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Сіль - За смаком
- Пармезан і мускатний горіх - За смаком
1
У сотейнику або каструлі розтопіть на повільному вогні вершкове масло.
2
Додайте борошно і дрібку солі. Помішуючи, podrumân'te пристрасть.
3
Тонкою цівкою вливайте молоко, продовжуючи перемішувати.
4
Влийте приблизно стакан молока, ретельно перемішайте, щоб не залишилося в соусі борошняних грудочок. Після додайте решту молока.
5
Додайте мускатний горіх для аромату. Уварите соус до бажаної консистенції.
6
Пармезан натріть на тертці. Зніміть соус з вогню, додайте сир і перемішайте.
Усе, наш італійський соус "бешамель" готовий.
Усе, наш італійський соус "бешамель" готовий.